Сумський “Електроавтотранс” хоче підняти тарифи на проїзд, але при цьому не може порахувати його реальну вартість

19.09.2021

15 вересня у Сумах відбулося засідання міської планово-бюджетної комісії, яка серед іншого розглядала питання реальної вартості проїзду у пасажирському транспорті, яку рахував “Електроавтотранс”.

У підприємстві кажуть, що їх прямі витрати, які впливають на собівартість послуг з перевезення пасажирів, суттєво збільшилися, а тому хочуть підвищити існуючий тариф у декілька разів.

Так, “Електроавтотранс” обрахував нову вартість проїзду на рівні 9 грн в автобусах та 10 грн у тролейбусах. При цьому КП допускає неточність процедури, яка для тролейбусів і автобусів має проходити за відповідною методологією. Відтак у підсумку підприємство постійно просить фінансової допомоги.

На цілком логічне питання чому склалася така ситуація ніхто не може дати відповіді, у тому числі й сам “Електроавтотранс”. Представники підприємства кажуть, що рахували тариф, опираючись на колись підписаний договір, в якому вартість пального була визначена на рівні 15 грн за літр. Як стало відомо нашій редакції, з КП вже розірвали цей контракт, бо ціна на пальне стрімко б’є усі рекорди і вже досягла позначки у 25 грн за літр. Найближчим часом прогнозують, що воно взагалі коштуватиме 30 грн за літр.

До речі, один із депутатів, який був присутній на засіданні комісії, поцікавився – скільки відсотків живих коштів заробляє КП “Електроавтотранс”. Отримана відповідь приголомшила присутніх – з необхідних на місяць 12 млн грн підприємство заробляє лише 1,5 млн грн.

Аби втриматися на плаву, воно постійно отримує різні дотації та фінансові допомоги, компенсації за перевезення пільговиків, а також за рахунок бюджету оновлює свій рухомий склад. Незрозуміло, чому міська влада і керівництво тролейбусного парку поводить себе так у цій ситуації, і робить вигляд, що нічого не розуміє.

Коли ж нові тарифи сумського «Електроавтотрансу» будуть виноситися на розгляд міського виконкому – наразі невідомо.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: