У Сумах школярам провели уроки з безпеки життєдіяльності

21.09.2021

На Сумщині тривають інтерактивні уроки з безпеки життєдіяльності «День з поліцейським та рятівником». 21 вересня представники оперативних служб завітали до учнів Сумської загальноосвітньої школи № 15 ім. Д. Турбіна. Життєво важливим правилам навчали дітей та знайомили зі своєю службою – рятувальники, патрульні та ювенальні поліцейські, вибухотехніки та кінологи.

Педагоги разом з учнями відпрацювали евакуаційні дії на випадок виникнення пожежі в школі. Люди організовано залишили умовну небезпечну зону. На подвір’ї навчального закладу на дітей чекали тематичні локації, де школярі змогли познайомитися з правилами пожежної безпеки, дорожнього руху, безпечною поведінкою при виявленні вибухонебезпечних предметів, побачили роботу службової собаки.

Працівники Служби порятунку продемонстрували обладнання, яке допомагає їм приборкувати пожежі, розрізати металеві конструкції при ДТП та ліквідовувати наслідки інших надзвичайних ситуацій. Діти змогли приміряти спецодяг та каски вогнеборців, потримати у руках справжній пожежний ствол та навіть посидіти у великій пожежній автоцистерні.

Вже у класі фахівці розповіли школярам про основні причини пожеж та до яких наслідків призводить необережність з вогнем. Бесіда відбувалась у формі діалогу. Також присутнім продемонстрували як правильно застосовувати вогнегасник і кожен бажаючий зміг ближче ознайомитися з первинним засобом пожежогасіння.

Організатори сподіваються, що даний захід допоможе дітям навчитися уникати небезпек та правильно діяти у екстремальних ситуаціях. А для деяких з юних учасників Дня з поліцейським та рятівником дана зустріч стане вирішальною у обранні майбутньої професії.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: