У Шосткинській громаді кожен четверний з ГРВІ є потенційним хворим на коронавірусну інфекцію

22.09.2021

На Україну суне четверта хвиля епідемії коронавірусу. Тож з четверга, 23 вересня, на всій території країни буде встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. На Сумщині вже вдвічі збільшився рівень захворюваності, пише shostka-news.com.

Освітяни неохоче вакцинуються, тому поки невідомо як працюватимуть деякі навчальні заклади Шосткинської громади. До того ж в одному з дитсадочків вже вирує коронавірус.

Директор Центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Жук повідомив, що на сьогоднішній день амбулаторне лікування проходять 50 хворих на коронавірус. «Щодо темпів розповсюдження. Вчора ми в м. Суми доставили 93 зразки на ПЛР-тестування. Отримали 23 позитивних результати. Тобто можемо підрахувати, що кожен четвертий з гострою респіраторною вірусною інфекцією є потенційним хворим на коронавірусну інфекцію. Ситуація… буде прогнозовано погіршуватись», – сказав медик.

Він підкреслив: центр і всі пункти вакцинації функціонують, вакцини доступні. Олександр Жук закликав населення вакцинуватися.

Про це детальніше –далі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: