Американські ліки проти коронавірусу в Сумську область ще не привезли

23.09.2021

Ліки проти коронавірусу на Сумщину не привезли. Лист від Міністерства охорони здоров’я про те, що вони в області, надійшов на пошту Суспільного 22 вересня. У ньому йдеться про 520 флаконів Бамланівімабу та 1040 флаконів Етесевімабу. Як дізналися журналісти Суспільного, поки в області цих препаратів немає.

“На сьогодні ми знаємо, що внесені зміни в протокол надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію, а саме хворих з легким перебігом і середнім ступенем важкості. І згідно з анонсом МОЗ, в область повинні надійти медикаменти для цього використання. На теперішній час ми поки не знаємо ні кількості лікарських засобів, які надійдуть, ні конкретної дати. Поки маємо інформацію, очікуємо надходження і документального підтвердження”, – сказала Суспільному заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Галина Хомета.

Ліки завезли в Україну як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Це — 20 тис. флаконів Бамланівімабу та 40 тис. флаконів Етесевімабу.

Працівниця прес-служби Міністрества, яка не представилася, повідомила, що листи розіслали попередньо. Самі ліки отримали не всі регіони, тому що робота ведеться поетапно, тому найближчим часом їх доставлять. Коли саме – не уточнила.

Лікарі застосовуватимуть їх відповідно до протоколу, затвердженого наказом МОЗ №1979 від 20.09.2021.

Джерело: suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: