У Шосткинській ЦРЛ немає жодного ковідного пацієнта, який був би щеплений

23.09.2021

В інфекційному відділені Шосткинської ЦРЛ зараз лежить 38 пацієнтів. З них переважна більшість – люди похилого віку, але є й досить молоді, пише shostka.info.

«Ось сьогодні виписали 31 річну дівчину, яка пройшла через штучну вентиляцію легень. Сьогодні оглядали 15-річного хлопця з пневмонією. Інфекція молодшає. І на інфекційному ліжку немає жодного пацієнта, який був би щеплений», – розповідає завідуюча інфекційним відділенням Тетяна Тупікова.

Лікарі запевняють, важкого перебігу хвороби вдалось би уникнути, якби людина вакцинувалася проти коронавірусу. Серцево-судинні захворювання, перенесені інфаркт чи інсульт, цукровий діабет є для цього не протипоказанням, а навпаки – люди з групи ризику повинні щепитися у першу чергу.

До вакцинації закликають і самі пацієнти, які на собі переконалися, що таке коронавірус.

Що доводиться переживати і медперсоналу, і пацієнтам інфекційного відділення, на власні очі побачили журналісти Шостка.INFO. Графік медсестер забитий численними маніпуляціями. А лікар-реаніматолог інтенсивної терапії Ірина Довбиш говорить, що її робота це справжня боротьба зі смертю. Вона виснажує і емоційно, і фізично, й інтелектуально.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: