Шосткинський дитсадок визнали кращим в області та одним із передових в Україні

25.09.2021

У рамках Всеукраїнського тижня дошкілля, з метою популяризації дошкільної освіти та відзначення кращих її представників, Міністерство освіти і науки України зібрало та узагальнило кращий досвід роботи закладів дошкільної освіти України.

У відеопрезентації кращого досвіду, яку 24 вересня оприлюднено на ютуб-каналі МОН України, Сумську область представляє Шосткинський заклад дошкільної освіти №1 «Дзвіночок» (директор – Ольга Неселевська, вихователь-методист – Наталія Шалда). Про це повідомляє Центр професійного розвитку педагогічних працівників ШМР.

Досвід «Дзвіночка» Міністерством освіти і науки України визнано кращим в області та одним із кращих в Україні.

З 2018 року «Дзвіночок» розпочав активне впровадження SТRЕАМ-освіти, нового інтеграційного підходу до освіти дошкільників та має високі результати у цьому напрямку. Будувати освітню діяльність з дошкільниками за принципом міжпредметної інтеграції, навчати малят бачити цілісну картину світу і засвоювати знання в єдності зі способами їх отримання, здобутих шляхом спеціальних досліджень, стало пріоритетним завданням педагогічного колективу.

У 2019 році на Десятій Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти – 2019» заклад нагороджено золотою медаллю за матеріали вихователя-методиста Наталії Шалди та директора Ольги Неселевської з теми «LEGO-конструювання в просторі STREAM-освіти дошкільників» в номінації «STEM – навчання як освітній ресурс XXІ століття».

Дошкільний заклад активно популяризує досвід роботи колективу з організації та результатів запровадження STREAM-освіти дошкільників.

Упродовж 2020/2021 навчального року вихователем-методистом Н. Шалдою на всеукраїнському рівні, на платформах Інформаційно-видавничої агенції «Освіта України» та Громадської організації «Академія розвитку особистості» проведено шість вебінарів, три з яких присвячені висвітленню проблем запровадження STREAM-освіти дошкільників.

Педагоги закладу є багаторазовими переможцями Всеукраїнського конкурсу освітніх технологій (2008, 2010, 2017, 2018, 2019), беруть результативну участь в обласних та міських конкурсах, оглядах, виставках, є авторами 240 публікацій у Всеукраїнських фахових виданнях: у журналах «Дошкільне виховання», «Палітра педагога», «Вихователь-методист дошкільного закладу», «Інформаційний збірник для директора школи та завідувача дитячого садка», «Дошкілля», газетах «Дитячий садок», «Дошкілля. UA», «Бібліотечка вихователя дитячого садка» тощо.

shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: