“І з Укрзалізницею можна знайти спільну мову”: Як понад 50 років тому на Сумщині відкривали залізничну зупинку

26.09.2021

Своїми спогадами про непересічну подію в Ямполі – відкриття залізничної зупинки Івотка – поділився наш земляк, який нині проживає в Тирасполі, Євген Михайлович Михайлов, пише yampil.info.

У квітні 2013 року він написав листа родині колишнього очільника Ямпільської селищної ради Миколи Даниловича Труханова, в якому відзначив особистий внесок очільника селища в узаконенні зупинки електропоїздів на східній околиці Ямполя.

Більшість ямпільчан вважають, що зупинка Івотка була в селищі завжди, і навіть не здогадуються, кому мають дякувати за можливість сідати на електричку прямо у своєму населеному пункті.

Євген Михайлович згадав, що саме після чисельних поїздок голови Ямпільської селищної ради Миколи Даниловича Труханова в Міністерство зв’язку, восени 1970 року в Ямполі було відкрито залізничну зупинку Івотка.

Сьогодні ми маємо можливість ознайомити вас з уривком цього листа:

«Здравствуйте дорогие незабвенные Трухановы – средний и младший!

О том, что ваши родители были необыкновенными людьми, говорит тот факт, что Николай Данилович, познавший безотцовщину и голод в детские и юношеские годы, а затем прошедший Великую Отечественную войну, сохранил в себе большое трудолюбие, а главное – целеустремлённость служить и помогать людям. Поэтому он и был избран председателем Ямпольского поссовета. И за годы работы в нём он сделал очень много по облагораживанию центра посёлка, Мемориала погибшим воинам, а главное – это благодаря его неоднократным поездкам в Киев в Ямполе была сделана остановка электричек Ивотка. И теперь ямпольцы могут выходить не в Хуторе Михайловском, а прямо дома. Это его, Николая Даниловича, самая большая заслуга перед ямпольцами.

Но я уверен, что большинство из них не знают об этом, а считают, что так было всегда. Все мы – люди, живущие на этой земле, временные и важно, не только, сколько лет мы проживём, а сколько сделаем за эти годы для семьи и для людей.

В том, что Николай Данилович добился после неоднократных поездок в Киев в Министерство путей сообщения, узаконивая остановку электрички Ивотка – это большой подвиг Его!

Михайлов Е.М., 15 апреля 2013 года».

Можливо, прочитавши ці рядки, приклад з Миколи Даниловича візьмуть і сьогоднішні керівники селища. Так, зупинка Івотка не належить Ямполю, але і з Укрзалізницею, як виявляється, можна знайти спільну мову. Тим паче, що цією зупинкою щодня користуються сотні ямпільчан.

Нагадаємо, у 2012 році на залізничній зупинці Івотка в смт Ямпіль була ліквідована квиткова каса. Фактично була звільнена людина, яка слідкувала за порядком на платформі. Сьогодні зупинка перебуває у жахливому санітарному стані.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
26.04.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 41 вибух
26.04.2024 Міністру, якого підозрюють у земельних схемах на пів мільярда на Сумщині, обрали запобіжний захід
26.04.2024 Скільки на Сумщині відновлено квартир і будівель за програмою “єВідновлення”
26.04.2024 Фортепіанний дует із Шостки відзначився на конкурсі “Global Art”
26.04.2024 Конотопські спортсмени стали переможцями чемпіонату України з футболу
26.04.2024 Роменські бійці відзначилися на чемпіонаті України

Коментарі: