Жінки однієї з ОТГ на Сумщині просять прислати їм молодого та неодруженого поліцейського офіцера громади

26.09.2021

У 2019 році в Україні запустили проект «Поліцейський офіцер громади». Суть його в тому, що у кожної громади повинен бути поліцейський, який працює тільки в ній, усі жителі його добре знають, звертаються до нього по всіх правоохоронних питань. Гасло нової інституції – «Я тут».

Перші такі офіцери з’явилися в області в трьох громадах – Чернеччинській, Степанівській і Миколаївській. А 9 вересня обласне управління Нацполіції та керівники 32 громад Сумщини підписали меморандум про партнерство та співробітництво. Відповідно до документа, громада надає поліцейському офіцеру житло, місце роботи, де він міг би вести прийом людей і т. ін., маркує службовий автомобіль розпізнавальними знаками приналежності до громади. Держава забезпечує офіцера зарплатою, формою, усім необхідним оснащенням, спецзасобами, зброєю, планшетом, дає доступ до бази даних, підтримку додатковими силами і засобами. Поліцейський офіцер громади 90% часу проводить в громаді та буде підзвітний їй. Він володіє всіма правами та обов’язками правоохоронців, може і ДТП оформити, і злочинця затримати.

– Уже через три місяці кожна громада отримає свого поліцейського, – говорить начальник ГУНП в Сумській області Олександр Анохін. – Саме стільки часу нам потрібно для того, щоб ми підібрали кандидатів, кожен із них повинен пройти співбесіду, тестування в Києві, випробування поліграфом, вивчити специфіку роботи в громаді. Люди повинні знати і розуміти, що поліція і місцева громада – це єдине ціле в напрямку створення безпеки. Автомобілі для поліцейських вже є, в область прибули 48 поліцейських авто.

– Наші дівчата просять, щоб до нас прислали молодого, неодруженого поліцейського, – попросила глава Березовської ОТГ Надія Артеменко. – Тому що у нас ще й демографічна ситуація трохи підводить.

Вислухавши виступи і висловивши побажання, усі присутні голови тергромад поставили свої підписи та печатки під загальним документом з ГУНП в Сумській області.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: