На Ямпільщині п’яний водій намагався відкупитися від відповідальності

27.09.2021

Подія сталася у селищі Свеса, що на Ямпільщині. Патрулюючи населений пункт, співробітники групи реагування патрульної поліції побачили мотоцикл, який рухався без номерних знаків.

Правоохоронці спробували зупинили водія мототранспорту, проте той, побачивши поліцейських, додав швидкості.

За якийсь час, поліцейським вдалося таки зупинити мотоцикліста. Ним виявився 35-річний місцевий житель, який мав ознаки алкогольного сп’яніння.

Під час складання на нього адміністративних матеріалів за ознаками ст. 130 «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», ст. 122 – 2 «Невиконання водіями вимог про зупинку» та ч. 2 ст. 126 «Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами» Кодексу України про адміністративні правопорушення, чоловік запропонував правоохоронцям 100 доларів США неправомірної вигоди за непритягнення його до відповідальності. Співробітники поліції попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, проте той наполягав.

На місце була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт та відкрила стосовно чоловіка ще й кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: