Мерія Конотопа обґрунтувала підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті

27.09.2021

Обґрунтування оприлюднили на фб-сторінці Управління економіки Конотопської міської ради з підписом Начальник управління економіки Конотопської міської ради Людмила Гапєєва.

“У соціальних мережах йде жваве обговорення питання щодо підвищення тарифів. І в цьому ключі є об’єктивні причини для незадоволення зростанням вартості проїзду, а є і відверте перекручування фактів та дійсного стану речей. Наведу приклад із останніх дописів: “Продаж білетів 3+2=5 незаконна і порушує права споживачів”.

Усім, хто так вважає пропоную перечитати Закон України “Про захист прав споживачів”. У ньому немає жодного слова про визначення конкретної форми проїзного квитка. Підприємство самостійно визначає форму документу, який підтверджує право на проїзд у трамваї.

Разові квитки є документом суворої звітності, які спеціально обліковуються на підприємствах транспорту. Квитки видаються відповідальній особі і підлягають контролю. Тобто усі кошти, отримані з продажу всіх видів квитків надходять до каси підприємства і спрямовуються на його утримання.

Довідково: підвищення тарифів – це завжди складний процес: від проходження процедури економічного обгрунтування та узгодження зі службами виконкому до прийняття виваженого рішення виконавчим органом Конотопської МТГ. Фактична собівартість проїзду в електротранспорті на сьогодні складає 16 грн. за одне пасажироперевезення. Тому навіть 5 грн. на сьогодні – це лише маленька частина коштів, які мешканці громади сплачують для того, щоб утримувати Конотопський трамвай в робочому стані. Більша частина фінансування на утримання Трамвайного управління надходить з міського бюджету”, – йдеться у дописі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: