У Сумах відбувся відкритий чемпіонат області зі стронгмена

27.09.2021

Відкритий чемпіонат області зі стронгмена відбувся на сцені “Зеленого театру” в сумському парку ім. І.Кожедуба. Участь у змаганнях взяли вісім спортсменів з Сумської області та з інших регіонів України. Учасники виконують п’ять різних вправ, пише suspilne.media.

Крім Сумщини у змаганнях взяли участь спортсмени з Херсонщини, Харківщини, Запорізької та Дніпропетровської областей. Голова Сумського осередку федерації стронгмену України Андрій Дмитрієв розповів перед змаганнями, що саме робитиму учасники.

“Хлопці будуть мірятися в п’яти тяжких вправах: переносити коромисло, штовхати колоду. Буде запекла боротьба. Хлопці потужні, сильні. Бали ми тут не заробляємо, але для хлопців це буде отриманий досвід на змаганнях”, – говорить Андрій Дмитрієв.

Василь Олєйніков приїжджає до Сум на змагання цього року втретє.

“Я займаюсь цим видом спорту близько трьох років. Мої досягнення – чемпіон України дворазовий у ваговій категорії до 95 кг. Приваблює тим, що це складно. Тут все непередбачувано. Кожен спортсмен може вирвати перемогу. Досить динамічний вид спорту”, – говорить Василь.

Для Віктора Мариненка – це перші змагання в Сумах. У стронгмені він другий рік, також займається паверліфтингом.

“Він взагалі відрізняється вправами, у стронгмені вправ близько 20, а в пауерліфтингу – 3 вправи: присідання, жим, тяга, і він відрізняється динамічністю. Специфічністю вправ, і подобається сама філософія цього виду спорту”, – каже спортсмен.

Ще один учасник змагань Олександр Шевель з Шостки розповідає, що у спорті з шести років.

“Займаюсь я з шести років. З фізкультурою дружу: починаючи з армреслінгу, паверліфтингу і силового екстриму. У силовому екстримі багато друзів, знайомих, популяризуємо спорт в цілому, тому запросили – приїхав. Я більше поспілкуватися, погуляти, відпочити по віку по своєму. Поспостерігати, хто як виступить, хто що покаже”, – говорить Олександр.

Змагання почались із вправи лог-ліфт. Поступово спортсменам додавали ваги на снаряд. Переможець цієї вправи підняв над головою 160 кг.

“Тут є такі вправи, в яких важливо швидко виконувати їх і максимальну кількість разів. Є вправи, які на максимум треба зробити, чим більшу вагу спортсмен підіймає – тим кращий результат. Потрібно бути цілеспрямованим, мати міцний характер, тому що це нелегкий спорт”, – розповідає суддя чемпіонату Олександр Антонюк.

У підсумку у змаганнях переміг Андрій Ананьєв, 2 місце посів Василь Олейніков, 3 місце здобув Ілля Єрмаченков.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: