У Шосткинській громаді близько 400 осіб перебуває на самоізоляції

27.09.2021

Зростає захворюваність на гострі респіраторні захворювання і вірусні інфекції. Директор центру первинної медико-санітарної допомоги Олександр Жук наголосив на тому, що не можливо без тесту відрізнити ГРВІ від COVID-19: «Я рекомендую звертатись за медичною допомогою до сімейного лікаря, проходити тестування і вчасно встановлювати діагноз”.

В п’ятницю на амбулаторному лікуванні перебувало 54 хворих на коронавірус. До Сумського обласного лабораторного центру було доставлено 131 тест на дослідження й отримали ще 36 позитивних результатів. «Тобто кожний 4 результат ПЛР тесту є позитивним. Зараз у нас 90 хворих, і я можу сказати, що кількість хворих збільшується щотижня вдвічі”, – назвав цифри статистики Олександр Володимирович.

За минулий тиждень зроблено 1435 щеплень, що на 200 більше ніж в попередній тиждень.

831 людина звернулась первинно. Всього щеплено 11 326 осіб, з них двома дозами щеплено 9252 людини. Минулого тижня було також щеплено 79 працівників освіти.За словами Ірини Хаміцевич завідувачки Шосткинським районним відділом Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» захворюваність у поточному місяці збільшилась майже вдвічі.

Станом на 24 вересня всього по нашій громаді зареєстровано 156 випадків, тоді як у серпні їх було 79

«На минулому тижні зареєстровано 67 нових випадків COVID-19, а на позаминулому тижні їх було 40. Тобто ми бачимо суттєве зростання. Зараз у нас 107 активних осередків, відповідно близько 400 осіб знаходиться на самоізоляції”, – помідомила Ірина Дмимтрівна.

Також щочетвертий тест на коронавірус, зроблений серед хворих мешканців Шосткинської громади виявляється позитивним. Щотижня кількість амбулаторних хворих збільшується вдвічі. Наразі у громаді 107 активних осередків захворювання, відповідно близько чотирьохсот осіб перебувають на самоізоляції. Через захворюваність на коронавірус один з класів Шосткинської гімназії перейшов на дистанційне навчання. Не працює наразі Воронізький дитячий садок «Чебурашка», у якому захворіли працівники закладу.

Джерело: shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: