Як кафе та ресторани Сум працюватимуть у “жовтій зоні”

27.09.2021

Чотири заклади громадського харчування області зі 126 перевірених мають сто відсотків вакцинованих працівників. Перевіряла кафе та ресторани Держпродспоживслужба – після введення “жовтої зони”. Детальніше про перевірку та про те, як сумські ресторани готуються до ревізій – у цьому матеріалі, пише suspilne.media.

Директорка одного з ресторанів Сум говорить – перевірок від держпродспоживслужби в них поки не було. Про нові норми роботи у жовтій зоні, зокрема, вакцинацію працівників та обслуговування щеплених відвідувачів знають.

“Ми продумуємо поки, як це буде. Це ще остаточно невідомо – чи це буде хтось на вході, чи це буде біля столика, чи це буде через додаток “Дія”. Конкретний точний план поки що невідомий. Все стандартно – масковий режим, дезінфектори”, – говорить директорка закладу.

Адміністраторка цього ресторану говорить – на роботу закладу перехід до жовтої зони поки не вплинув.

“Точно не скажу, але в нас до 55 працівників і практично всі вакциновані. Мінімум одна доза є вже у всіх. У 85% є, у декого є дві. Ми зараз збираємо сертифікати, копії, щоб у нас було для перевірок. Поки перевірок не було, ніхто нічого не уточнював, не перевіряв, але ми готуємось до цього. Якщо наближається перехід до наступної зони, то перевірки будуть приходити й по дистанції столів і по засобах особистого захисту”, – говорить адміністраторка Олена Новак.

У Держпродспоживслужбі кажуть – за останні чотири дні перевірили 126 закладів громадського харчування. З них повністю вакциновані колективи мають чотири.

“Чотири заклади, це там, де 100 відсотків щеплений персонал. Але поки вони не прийняли рішення, як контролювати відвідувачів. Тому що, щоб заклад працював в умовах жовтої зони, потрібно не тільки 100 відсотків щепленого персоналу, але й 100 відсотків, ну хоча б 80, щеплених відвідувачів. А як проконтролювати це питання власники закладів для себе не вирішили”, – говорить начальниця управління держнагляду обласної держпродспоживслужби Валентина Тищенко.

З її слів, за чотири дні перевірок жодного протоколу про порушення не склали.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: