В Ямпільській селищній раді створена організована група з дерибану землі, – екс-депутат райради

29.09.2021

Про це у Фейсбуці написав колишній депутат Ямпільської районної ради, громадський активіст Олександр Косенко, передає yampil.info.

«Голова Ямпільської селищної ради Губар Ольга Костянтинівна користуючись владними повноваженнями створила організовану групу з метою дерибану найціннішого активу України – землі сільськогосподарського призначення.

Наведу один приклад.

Так в грудні 2020 року за поданням Ямпільського селищного голови Губар О.К. на посаду старости був затверджений громадянин України Демич Валентин Михайлович. Разом з тим Демич Валентин Михайлович до прийняття на службу в органи місцевого самоврядування був засновником (і перебуває ним на теперішній час) фермерського господарства СФГ «Бриг» ЄДРПОУ: 22982073 і є його кінцевим беніфіціаром.

Зважаючи на те, що посада старости належить до категорії посад в органах місцевого самоврядування, на які розповсюджуються певні обмеження, а саме заборона на суміщення займаних посад, Ямпільський селищний голова Губар О.К. своїми діями допустила порушення законодавства в сфері запобігання корупції. Так статтею 25 Закону України «Про запобігання корупції» чітко зазначено, що посадовим особам місцевого самоврядування, до яких належить посада старости, заборонено займатись підприємницькою діяльністю, а також входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку.

Так 04.08.2021 року, використовуючи свої посадові можливості, за попередньою змовою голова Ямпільської селищної ради Губар О.К. та староста Демич В.М. організували прийняття рішення сесії Ямпільської селищної ради про «3. Про розгляд клопотання Демича Валентину Михайловичу щодо надання дозволу на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості), яка на даний час перебуває у постійному користуванні для ведення фермерського господарства, площею 5,6600 гектара ріллі.» . За прийняття цього рішення на користь Демича В.М. особисто проголосувала голова Ямпільської селищної ради Губар О.К., що в свою чергу доводить обізнаність Губар О.К. про порушення Демичем В.М. Закону України «Про запобігання корупції». В самому тексті питання, винесеного на сесію Ямпільської селищної ради від 04.08.2021, міститься інформація про знаходження у постійному користуванні старости Демича В.М. земельної ділянки для ведення фермерського господарства, що само вже суперечить чинному законодавству у сфері запобігання корупції.

В складі депутатського корпусу перебувають працівники Ямпільської селищної ради, які за своєю посадою обізнані (або мають бути обізнаними) з певними обмеженнями щодо роботи в органах місцевого самоврядування. Вважаю за необхідне дати правову оцінку діям деяких депутатів під час прийняття рішення про надання дозволу на розробку технічної документації старості Демичу В.М. щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) яка на даний час перебуває у постійному користуванні для ведення фермерського господарства, площею 5,6600 гектара ріллі для ведення фермерського господарства.

Прийняття цього рішення стало можливим завдяки «ручному» депутатському корпусу. З сімнадцяти чоловік, що віддали свої голоси «ЗА» одинадцять є працівниками Ямпільської селищної ради або керівниками комунальних підприємств. Ще чотири чоловіки є представниками партії «Наш Край». Тобто в підсумку п’ятнадцять чоловік з двадцяти двох – загального складу ради.

Країна має знати своїх «героїв». Список депутатів, причетних до прийняття рішення.

Беспалий Святослав Михайлович – Тренер-викладач КЗ Ямпільська дитячо-юнацька спортивна школа Ямпільської селищної ради. Обраний від Сумської обласної організація політичної партії «Наш край».

Бойко Віталій В’ячеславович – Начальник відділу економічного розвитку, інвестицій та регуляторної діяльності Ямпільської селищної ради.

Бояринова Катерина Єгорівна – Діловод Ямпільської селищної ради. Обрана від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Гайворонська Ніна Леонідівна – Діловод Ямпільської селищної ради. Обрана від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Гарбузенко Любов Іванівна – Директор комунального закладу Ямпільський центр культури і дозвілля Ямпільської селищної ради. Обрана від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Ісаєнко Тетяна Миколаївна – Адміністратор відділу ЦНАП Ямпільської селищної ради.

Каланчук Володимир Павлович – Обраний від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Ковальов Петро Васильович – Обраний від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Левченко Оксана Володимирівна – Начальник служби у справах дітей Ямпільської селищної ради. Обрана від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Ніконов Геннадій Олександрович – Обраний від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Родінка Євген Олександрович – Начальник фінансового відділу Ямпільської селищної ради.

Рябуха Микола Михайлович – Обраний від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край».

Чудеса Світлана Анатоліївна – Секретар Ямпільської селищної ради. Обрана від Сумської обласної організації політичної партії «Наш край»

Губар Ольга Костянтинівна – Ямпільський селищний голова.

P.S. В черзі на виділення земельної ділянки перебувають 104 учасників АТО.

Зважаючи на вище наведені факти прошу вважати моє повідомлення зверненням- заявою до правоохоронних органів України про корупційне правопорушення. Прошу розглянути його до норм чинного законодавства та надати мені відповідь у встановлені Законом строки», – зазначається у повідомленні.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: