На Сумщині двічі гасили пожежі через неправильне користування опалювальними приладами

29.09.2021

28 вересня о 13:20 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про пожежу господарчої споруди в с. Некрасове, Глухівської ОТГ. Телефонувала місцева жителька, яка повідомила, що горить сусідський сарай.

На гасіння, подолавши відстань в 15 км, прибуло відділення чергового караулу 10-ї державної пожежно-рятувальної частини з м. Глухів. Як було встановлено, полум’я охопило покрівлю споруди по всій площі. Ускладнювало ситуацію те, що на горищі знаходилося сіно, а стіни сараю були дерев’яні.

Приборкання пожежі потребувало значної кількості води, тому для дозаправки пожежної автоцистерни водою був залучений трактор місцевого агропідприємства з бочкою ємкістю 11 т. О 13:58 вогнеборцям вдалося локалізувати загоряння, запобігши перекиданню полум’я на розташований поруч житловий будинок. Щоб повністю приборкати пожежу довелося розбирати конструкції для виявлення прихованих осередків горіння. О 15:47, використавши близько 15 т води, загоряння повністю ліквідували.

Цього ж дня, о 22:04 до рятувальників надійшла інформація про пожежу на вул. Оболонській обласного центру, де загорілася літня кухня. На гасіння прибув черговий караул 1-ї державної пожежно-рятувальної частини.

Як було встановлено, вогонь охопив покрівлю та перекриття по всій площі. На горищі горілі речі домашнього вжитку та інші горючі матеріали. О 23:11 рятувальники локалізували пожежу, відвернувши небезпеку від розташованого поруч житлового будинку. О 23:46, використавши на гасіння близько 12 т води, загоряння приборкали.

Всього на гасіння цих двох пожеж від Державної служби України з надзвичайних ситуацій залучалося 14 чоловік особового складу та 4 одиниці техніки.

За попередніми висновками фахівців, припустимою причиною загорянь став недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів. Через значне похолодання в області значно збільшилася небезпека виникнення подібних пожеж. Рятувальники застерігають громадян під час користування опалювальними приладами неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки, слідкувати за станом обігрівачів та вчасно усувати виявлені недоліки.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: