На Сумщині ліквідують діагностичний центр

30.09.2021

На офіційному сайті Сумської обласної ради розміщено проєкт рішення про припинення діяльності діагностичного центру в Шостці шляхом його приєднання до Сумського обласного протитуберкульозного диспансера (у минулому), що знаходиться в Степанівці, поблизу Сум.

З моменту його створення і дотепер керує діагностичним в Шостці Світлана СТЕНЬКО.

Відкривали установу в урочистостях, у присутності губернатора Юрія ЧМИРЯ, голови обласного управління  охорони здоров’я Петра ПАВЛЮКА, міського голови Миколи НОГИ та інших посадовців. Цьому «закладу нового покоління» пророкували перспективне майбуття, а що бачимо зараз?..

Протягом всього існування закладу під керівництвом Світлани СТЕНЬКО відбувалася помітна плинність кадрів. Некомпетентні дії керівниці призводили до судових позовів проти неї, які були майже усі задоволені на користь працівників, які за допомогою суду захистили своє право на працю.

Поновлення незаконно звільненого працівника на посаді та виплата грошей за час вимушеного прогулу, якраз стали підставою для позову прокуратури, в інтересах обласної ради проти Світлани СТЕНЬКО, який суд першої інстанції задовольнив на користь держави (рішення суду ще не набрало законної сили).  Незаперечний факт – некомпетентність директора діагностичного, як менеджера закладу охорони здоров’я.

Національна служба здоров’я України підписала з діагностичним центром лише один договірі (пакет) послуг, які фінансуються з держбюджету. Всі інші послуги, наприклад, рентгенографія, консультативний прийом вузьких спеціалістів, майже всі діагностичні обстеження, крім мамографії, деякі аналізи вже не безкоштовні. А наявного фінансування вкрай не вистачає для утримання закладу (оплати комунальних послуг, зарплати працівникам, закупівлі нового обладнання, мед.засобів, реактивів тощо).

На сьогоднішній день керівництво області не планує утримувати діагностичний центр у місті Шостка, місцева влада теж відмовляється, то, мабуть, невдовзі цей заклад, як кажуть, кане в Лету.

Залишається лише сподіватися, що цей горе-керівник у майбутньому не буде працювати на керівних посадах і вносити безлад у роботу колективу своїми некваліфікованими діями. Якоюсь мірою шкода, що витрачено стільки ресурсів на обласний діагностичний центр, а місцева медична галузь потерпає від скорочень фінансування.

ІА “ЗІДО”

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: