У Сумській ОДА не знають, що робити з боргами Сумського НВО із зарплати

30.09.2021

Перший заступник голови Сумської облдержадміністрації зустрівся з мітингувальниками – представниками АТ «Сумське НВО».

Учасники мітингу нарікали на величезні борги заводу перед працівниками, які роками, на жаль, не погашаються. Перший заступник голови облдержадміністрації Тарас САВЧЕНКО вийшов до мітингувальників та запросив уповноважених представників СНВО до облдержадміністрації на нараду.

У ході наради її учасники обговорили ситуацію на підприємстві. Про роботу робочої групи обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат у цьому напрямі розповів директор обласного Департаменту соціального захисту населення Михайло ДУБРОВСЬКИЙ.

«Облдержадміністрація в межах своєї компетенції працює над питанням щодо погашення боргів АТ «Сумське НВО». Ми вимагаємо від керівництва цього підприємства дотримуватися графіка погашення боргів по заробітній платі, а також зробити цей графік більш реалістичним. Про цю ситуацію знають на рівні Кабінету Міністрів України, – зазначив Тарас Савченко. – Я буду пропонувати голові облдержадміністрації Дмитру ЖИВИЦЬКОМУ провести спільну нараду з керівниками підприємств АТ «Сумське НВО» та  «Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання-Інжиніринг», залучивши уповноважених осіб від мітингувальників та представників територіальних управлінь центральних органів виконавчої влади, які мають повноваження щодо контролю та вирішення цього питання».

У ході засідання було вирішено, що свої вимоги мітингувальники оформлять згідно із вимогами норм законодавства щодо офіційних звернень громадян.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: