За добу на Сумщині виявили 33 боєприпаси

30.09.2021

29 вересня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), у м. Охтирка проведено роботи зі знешкодження артилерійського снаряду калібром 45 мм часів Другої світової війни. Вибухонебезпечний предмет був виявлений по вул. Сумській на городі лише в 3 м від житлового будинку. Боєприпас вивезли у спеціально відведене місце та знищили шляхом підриву.

Того ж дня на лінію екстреного виклику «101», надійшло 3 повідомлення про виявлення вибухонебезпечних предметів: у полях в 300 м від житлових будинків м. Охтирка та в 2 км від житлових будинків с. Гаврилова Слобода, Середино-Будської ОТГ, у Роменському районі у лісі поблизу с. Перекопівка. Загалом було виявлено 33 боєприпаси часів минулих війн, які попередньо ідентифіковані як 28 мінометних мін, 4 артснаряди та 1 вибухник.

На місцях виявлення застарілих вибухонебезпечних предметів встановлено охорону та надано заявку на знешкодження до Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: