Який корм підходить для вашого собаки?

01.10.2021

Правильно підібраний раціон є основою міцного здоров'я вашого чотирилапого члена сім'ї. Від того наскільки збалансоване, якісне та поживне харчування, буде залежати активність пса, а також стан його шкіри та шерсті. Який же вибрати корм для свого улюбленця – сухий або вологий?

Сухий корм

Повнораціонний сухий корм для собак – це збалансоване готове харчування у вигляді гранул або крокетів, у складі яких присутні всі необхідні поживні речовини, вітаміни та мінерали.

Переваги сухих кормів для собак:

  • Ціна – навіть дуже якісний корм обходиться господарям дешевше, ніж натуральне харчування або консерви;
  • Зручне зберігання – корми продаються в упаковках із зіплоком, завдяки чому таку їжу зручно зберігати, не допускаючи контакту з вологою та киснем;
  • Великий вибір – корми Про План для собак представлені широким асортиментом для різного віку, порід, смакових уподобань та особливих потреб тварин;
  • Повноцінне харчування – у добовій порції якісного корму міститься все, що потрібно собаці для здорового та активного способу життя.

Недоліки сухого корму

  • - У такому кормі практично немає вологи, а собакам важливо отримувати достатню кількість води. При такому раціоні необхідно надати улюбленцю постійний доступ до миски зі свіжою чистою водою.

Вологий корм

Вологі корми для собак – це спеціальні консерви на основі м'яса з вмістом необхідних вуглеводів, вітамінів та мінералів. Для собак дрібних порід такий продукт найчастіше представлений у вигляді паштету або шматочків м'яса в соусі, желе чи підливі.

Плюси

  • - Великий вміст м'яса, що корисно для здоров'я;
  • - Консерви більш апетитні для собак. Деякі пси, які відмовляються від сухого, дуже люблять вологий корм;
  • - Наявність вологи сприяє підтримці оптимального водного балансу в організмі;
  • - М'яка консистенція краща для собак, у яких є проблеми з зубами.

Мінуси

  • - Усі консервовані корми швидко псуються, тому їх потрібно одразу згодовувати своєму вихованцеві, не залишаючи «на потім». Сухий корм може зберігатися набагато довше;
  • - Витрата в консервів більше, а ціна їх зазвичай вище.

- Важливим критерієм вибору їжі для свого улюбленця є склад продукту. Головне пам'ятати – усі інгредієнти вказуються в порядку убування пропорції. На перших 4 позиціях мають бути м'ясні складові. Якщо на перших позиціях стоять рослинні продукти, такий корм буде просто некорисним.

Як перевести вихованця на готовий корм?

- Якщо ваш чотирилапий друг спочатку харчувався натуральною їжею, переведення на промисловий корм має бути поступовим. Шлунково-кишковий тракт тварини таким чином буде пристосовуватися до нового харчування більш правильно.

- Якщо переводити собаку з натуралки на консерви, варто заздалегідь почати підмішувати їх у звичну їжу у пропорції 1:4, поступово збільшуючи кількість вологого корму. Увесь період переходу на нове харчування повинен займати приблизно 11 днів. При переході на сухий корм можна спочатку розмочувати гранули теплою кип'яченою водою, щоб наблизити їх зовнішній вигляд до звичайної їжі.

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: