Реальний тариф складає 12,20 грн: У Шостці мітингували перевізники

01.10.2021

Сьогодні зранку, 1 жовтня, пасажироперевізники Шостки провели біля міськвиконкому попереджувальну акцію. Сюди з’їхалося декілька десятків маршруток. Перевізники вимагають підвищення тарифу і погрожують зупинити перевезення на міських маршрутах, пише shostka.info.

Представник пасажироперевізників Григорій Зевако роз’яснив, що з сьогоднішнього дня вартість газу (метан) складає 37,68 грн (вчора паливо коштувало 26,10 грн). Він оприлюднив розрахунки перевізників. «Щоб зробити одне коло по місту на коротких маршрутах за нинішніми цінами, нам треба 3 куб. газу. Його вартість складає 112 грн. При тарифі 7 грн, затвердженому виконкомом, потрібно 16 чоловік, щоб окупити газ (на одне коло по місту). Ми іноді за коло і 10 людей не набираємо», – сказав Григорій Зевако.

За його розрахунками, при тарифі 7 грн. після витрат на паливо, відрахувань на амортизацію і податки, у перевізника в день залишиться приблизно 450 грн: «Це зарплата водія і дохід підприємця».

Григорій Зевако повідомив, що реальний тариф сьогодні складає 12,20 грн. Він погодився: це дорого для шосткинців і запропонував міській владі дотувати пасажирські перевезення. Щодо переходу на більш дешеве паливо, то тут у перевізників є проблеми. За словами Григорія Зевако, потрібні гроші на переобладнання, сертифікацію. Крім того, у маршрутках  вже «бензобаків нема»: «Ми 20 років працюємо на газу»…

До перевізників вийшли мер Микола Нога, заступник міського голови Ярослав Счастливцев, начальник управління економіки Дар’я Гребенюк. Пасажироперевізники вимагають встановлення тарифу в розмірі 9 грн. До речі, вони письмово звернулися до міської влади. У зверненні зазначається: якщо вартість проїзду не буде переглянута, то з 10 жовтня перевізники призупинять роботу на міських маршрутах поки питання не вирішиться.

Микола Нога закликав до порозуміння і підкреслив, що вартість газу збільшилася в цілому по Україні. Місцева влада проаналізує ситуацію і до 6 жовтня буде прийнято узгоджене рішення про вартість тарифу на пасажирські перевезення.

«Вартість послуг, а також платоспроможність населення повинні бути тотожні. Якщо прийняти рішення про значне збільшення, то я не дуже впевнена, що населення буде користуватися вашими послугами», – підкреслила під час спілкування з пасажиропервізниками начальник управління економіки Дар’я Гребенюк.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: