Менше солі, більше фруктів: У школах Сумщини впроваджують принципи здорового харчування

01.10.2021

У шкільних їдальнях навчальних закладів Сумщини, як і всієї України, наразі впроваджуються принципи здорового харчування. Для цього переоснащуються харчоблоки, закуповується нове обладнання, розробляється нова рецептура і нові страви, а кухарі, що працюють в дитячих їдальнях, проходять курси підвищення кваліфікації. Про це розповіла директорка обласного департаменту освіти та науки Вікторія Гробова в ефірі програми «Даю слово» на телеканалі СТС.

«У школах оновлюються їдальні, робиться ремонт і оновлення дизайну, але, найголовніше, – оновлюється інвентар, обладнання у харчоблоках. З 1 вересня у нас впроваджене нове меню – збільшуємо кількість овочів, фруктів, молока та молочних продуктів, натомість зменшуємо кількість солі й цукру у стравах», – говорить Вікторія Гробова.

На все це в області вже виділено близько 17 млн грн.

«Всі їдальні в області працюють за принципами HACCP щодо безпечного і якісного харчування, бо це обов’язкова вимога», – повідомила очільниця обласного департаменту освіти та науки.

Детальніше – тут:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: