Менше солі, більше фруктів: У школах Сумщини впроваджують принципи здорового харчування

01.10.2021

У шкільних їдальнях навчальних закладів Сумщини, як і всієї України, наразі впроваджуються принципи здорового харчування. Для цього переоснащуються харчоблоки, закуповується нове обладнання, розробляється нова рецептура і нові страви, а кухарі, що працюють в дитячих їдальнях, проходять курси підвищення кваліфікації. Про це розповіла директорка обласного департаменту освіти та науки Вікторія Гробова в ефірі програми «Даю слово» на телеканалі СТС.

«У школах оновлюються їдальні, робиться ремонт і оновлення дизайну, але, найголовніше, – оновлюється інвентар, обладнання у харчоблоках. З 1 вересня у нас впроваджене нове меню – збільшуємо кількість овочів, фруктів, молока та молочних продуктів, натомість зменшуємо кількість солі й цукру у стравах», – говорить Вікторія Гробова.

На все це в області вже виділено близько 17 млн грн.

«Всі їдальні в області працюють за принципами HACCP щодо безпечного і якісного харчування, бо це обов’язкова вимога», – повідомила очільниця обласного департаменту освіти та науки.

Детальніше – тут:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
24.08.2025 Є поранені: протягом доби російські війська здійснили понад 90 обстрілів Сумщини
24.08.2025 Ворог атакував Сумську громаду БпЛА
24.08.2025 Вночі ворог наніс удари по Сумській та Садівській громадах
24.08.2025 Ремонт за 670 тисяч гривень: що відновили у сумському скейтпарку?
24.08.2025 У Сумах покарали за держзраду чоловіка, який зливав ворогу дані про військових та техніку
24.08.2025 У Сумах знову без дозволу встановили літній майданчик, а через два дні демонтували

Коментарі: