У Сумах влаштували благодійний велопробіг на підтримку хлопчика з рідкісним захворюванням

02.10.2021

9 940 гривень зібрали у Сумах для хлопчика з рідкісним захворюванням. Благодійний велопробіг на користь 12-річного Михайла Сухорученка влаштував місцевий спортивний клуб 2 жовтня, передає suspilne.media.

Організатор Дмитро Стриженок розповідає, що вони постійно проводять спортивні заходи і цього разу вирішили, що варто додати благодійний аспект. Через знайомих дізналися про Михайла і вирішили йому допомогти. На старті велопробігу встановили скриньку для пожертв хлопчику.

Михайло Сухорученко має рідкісне захворювання – бульозний епідермоліз. Людей з такою патологією ще називають “метеликами” через те, що їх шкіра дуже вразлива, рани можуть виникати від найменшого дотику.

Михайло та Ксенія Сухорученки

Його мама Ксенія Сухорученко каже, що підтримка для родини дуже важлива, адже Міші потрібні щодня дороговартісні медикаменти та перев’язувальні матеріали.

Хлопчик розповів, що дуже любить кататися на велосипеді. Він дуже любить спорт, їздить на велосипеді, говорить Ксенія. “Так каталися, що навіть і ногу зламали кілька місяців назад, але, дякувати богові, все добре, він не покинув цю справу, він такий впертий. Хочеться, щоб він зрозумів своє захворювання і трішечки беріг себе. Але, на жаль, у нас зараз йдуть такі дебати з ним, він не хоче цього приймати”, – розповіла вона.

42 учасники проїхали на велосипедах від спортклубу 11 кілометрів, до села Битиця.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: