4 роки тому мер Сум пообіцяв у парку ім. Кожедуба доріжку для занять шорт-треком

03.10.2021

Доріжка повинна була з’явитися біля скейт-парку, до будівництва якого тоді вже приступили.

За словами мера, уже велися переговори з приводу будівництва доріжки для занять шорт-треком у парку ім. Кожедуба. Точне місце розташування поки що не узгоджене, але доріжка буде знаходитися біля скейт-парку, який відкрили два роки тому. Уже тоді було відомо, що роботи буде виконувати компанія «Федорченко», яка займалася реконструкцією стадіону «Авангард» (але кинула на півдорозі через припис ДСНС). Стадіон з тих пір так і не добудували.

Мер заявляв, що місто готове частково профінансувати будівництво. Точна вартість будівництва поки не відома. Усе залежить від довжини та ширини об’єкта. За припущеннями Олександра Лисенка, доріжка може затягнути на 200-600 тис. грн. У нинішніх реаліях уже швидше за все більше 1 млн грн.

Нагадаємо, що гостро потреба в доріжці для занять шорт-треком з’явилася в Сумах після початку реконструкції стадіону «Авангард». Проект реконструкції передбачає, що місце, де знаходився старий роллердром, буде зайнято легкоатлетичним манежем (зараз мова про манеж уже не йде, на проекті, який також показував мер Сум влітку 2021 року немає ні роллердрома, ні манежу, там поле для міні-футболу). Але ж там із 2012 року тренувалися діти, які займаються в секції з шорт-треку.

Сумчани забили тривогу і створили електронну петицію «Виділити місце і побудувати роликове коло для забезпечення сприятливих і гідних умов для тренування секції з шорт-треку». Вона зібрала необхідну кількість підписів, отримала відповідь, в якій говорилося, що питання буде обговорено з автором в управлінні архітектури. Ймовірно, до сих пір обговорюють…

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: