Іноземні студенти, які побили й зґвалтували 25-річну сумчанку, намагаються уникнути покарання

03.10.2021

У Сумах зараз вчаться більше 1600 іноземних студентів із 50 різних держав. На жаль, не всі вони поводяться толерантно в чужій країні. Буває, доводиться чути від молодих сумчанок про грубі домаганнях з боку «гостей». А нещодавно в ЗМІ пройшла інформація про зґвалтування двома іноземцями 25-річної дівчини. Джерела, посилаючись на коментарі Нацполіції, повідомляли, що зловмисники були затримані менш ніж за добу за заявою матері потерпілої, ведеться слідство. Одному 20 років, другому – 22. Однак, виявилося, це не вся історія.

До журналістів ВШ звернувся знайомий потерпілої, який назвався Ігорем, і заявив, що оприлюднена тільки частина правди й події були більш драматичними… «По-перше, дівчину не просто зґвалтували, над нею знущалися! Її жорстоко били. Зробили це два араба, які навчаються на підготовчому курсі одного з вишів. Потерпіла дивом залишилася жива. А обидва нелюда вже на свободі. Чому їх відпустили? Один, щоб уникнути відповідальності, нібито переніс операцію з видалення апендициту. Інший наковтався таблеток з метою симулювати порушення психіки. Найсумніше, – констатує чоловік, – що поліція якось спускає все на гальмах. У мене є великі побоювання, що зловмисників ніхто не посадить. Вони або втечуть у свою країну, або відкупляться. Ось чому я б’ю на сполох! Я закликаю до справедливості!»

Дійсно, неоднозначна історія. Щоб з’ясувати подробиці, звернулися до прес-секретаря Сумської обласної прокуратури Наталії Науменко:

– Що стосується фізичного стану потерпілої, то він задовільний, вона бере участь у слідчих діях. Відносно іноземних громадян відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 152 (зґвалтування) КК України, 27 серпня їм була вручена підозра. Їм намагалися відразу обрати запобіжний захід, однак одного довелося госпіталізувати, другий зажадав перекладача і дотримання всіх передбачених для іноземних громадян юридичних процедур. На сьогодні судове засідання з вибору запобіжного заходу для кожного з підозрюваних вже відбулося. Ковпаківський суд залишив без задоволення клопотання про переміщення іноземних громадян під варту і обрав як запобіжний захід цілодобовий домашній арешт із використанням електронного засобу контролю. Прокуратура має намір оскаржити це рішення і наполягати на утримання підозрюваних у зґвалтуванні під вартою, адже їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Сподіваємося, що в даному випадку справедливість усе ж переможе. І ґвалтівники отримають справедливе покарання.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: