У Сумах хочуть створити рятувальне КП

04.10.2021

На останній колегії Сумської ОДА піднімалося питання з приводу безпеки на водоймах.

Зокрема, йшлося про те, що місцеві водолазні служби не встигають рятувати людей, так як на самих пляжах у нас, як правило, немає рятувальників. У результаті водолази тільки піднімають потопельників.

Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький зажадав від Сум виправити дану ситуацію. Або змусити підприємців, які працюють на берегах водойм, забезпечувати пляжі рятувальниками, або місту – створити КП, яке буде займатися благоустроєм територій скверів, парків, пляжів, а також забезпечувати безпеку на міських пляжах під час літнього відпочинку.

Мабуть, мер Сум вирішив не зв’язуватися з підприємцями, а піти іншим шляхом. На нараді в мерії 4 жовтня він дав доручення департаменту інфраструктури опрацювати питання створення комунального закладу або КП (можливо, на базі існуючого КП), яке буде займатися питанням безпеки відпочинку на водоймах Сум. «Це питання вже обговорювалося, є певні пропозиції. Прошу розглянути їх на депутатських комісіях і винести на сесію. Це треба робити вже зараз, формувати такі групи, які будуть рятувати людей наступного літа. Даю місяць на підготовку пропозицій», – заявив він.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: