На Сумщині зупинили контрабанду автозапчастин і стоматологічного приладдя

05.10.2021

Учора в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонники спільно з працівниками митниці у двох випадках виявили приховані від контролю автозапчастини та стоматологічне приладдя.

До пункту пропуску «Бачівськ» прибув мікроавтобус марки Opel, на якому громадянин України повертався з РФ. Реалізовуючи завчасно отриману від співробітників оперативно-розшукового підрозділу Сумського прикордонного загону інформацію про можливе незаконне переміщення товарно-матеріальних цінностей через кордон, охоронці кордону ініціювали проведення поглибленого огляду автомобіля.

Під час перевірки транспортного засобу, правоохоронці виявили в конструктивних особливостях авто приховані товари: в моторному відсіку за повітряним фільтром – 99 датчиків Холла, за обшивкою панелі приладів – 10 паливних насосів. Окрім цього, в запасному колесі охоронці кордону виявили 2040 твердосплавних стоматологічних борів.

Годиною пізніше, під час перевірки ще одного мікроавтобуса марки Opel, на якому інший громадянин України також повертався з РФ, прикордонники та працівники митниці в багажному відділенні транспортного засобу виявили незадекларовані косметичні засоби в асортименті. Оглянувши даний транспортний засіб ретельніше, охоронці кордону виявили в запасному колесі, прикріпленому до днища, автозапчастини чотирьох найменувань, загальною кількістю 133 одиниці.

Наразі виявлені товари та автомобілі вилучили працівники митниці для прийняття правового рішення.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: