«Електронний квиток» цього року в Сумах не запрацює

05.10.2021

2,6 млн грн, які закладалися в бюджеті Сумської громади на виготовлення електронних карт для безкоштовного проїзду пільговиків у громадському транспорті, на сесії Сумської міськради 29 червня зняли і перенаправили на інші потреби.

Нагадаємо, що 29 червня поточного року в Сумах відбувся конкурс, на якому були визначені оператори для впровадження в комунальному транспорті автоматизованої системи обліку оплати проїзду (АСУОП) і автоматизованої системи диспетчерського управління (АСДУ). Це так звана система «Електронний квиток», про яку в Сумах говорять уже багато років і яка потрібна, у першу чергу, для безготівкової оплати проїзду і точного обліку кількості перевезених пасажирів. Переможцями в конкурсі стали консорціум «Астек» і ФОП Світайло С. А. Договори з ними повинні були підписати протягом десяти днів після затвердження результатів конкурсу.

Однак на засіданні планово-бюджетної депутатської комісії перед сесією директор департаменту фінансів міськради Світлана Липова повідомила, що з певних причин договір з оператором, який повинен закупити і встановити в транспорті необхідне обладнання (валідатори, електронні картки, апарати для поповнення рахунку на картках і т. ін.), на той момент (16 вересня) був ще не підписаний. У той же час за умовами проекту термін впровадження першого етапу – п’ять місяців із моменту укладення договору оператора з перевізником, і тільки на закупівлю необхідного обладнання піде три місяці. Таким чином, у поточному році система електронного квитка вже точно не встигне запрацювати, а значить витрати на виготовлення електронних карт для пільговиків потрібно закладати вже на наступний рік, а зараз їх можна спокійно знімати і направити на інші цілі.

Члени комісії погодилися з доводами Липової. Однак питання, з якої причини до сих пір не підписаний договір, який повинен був бути підписаний ще в липні, ні у кого з них чомусь не виникло.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: