Учитель, якого визнали найкращим в Україні, викладав у роменській школі

05.10.2021

У столиці 2 жовтня оголосили переможця премії Global Teacher Prize Ukraine. Церемонія нагородження відбулась на Софійській площі.

У фіналі ім’я переможця висвітилося на бібліотеці Вернадського. Найкращим учителем України у 2021 році обрали Артура Пройдакова – викладача української мови та літератури.

Нагадаємо, кілька років тому Артур Пройдаков працював у Роменському ліцеї №1 ім. П. Калнищевського, пише romny24.info.

Що відомо про переможця?

Він народився на Луганщині у російськомовній родині, а зараз у Києві вчить дітей українські за допомогою мемів, тіктоку і пісень Скрябіна.

Під його менторством школярі складають ЗНО на 190+ балів, уже після першого року в університеті знаходять роботу та закохуються в сучасну українську літературу.

Мрія педагога – побудувати культурний міст між людьми із Заходу та Сходу України за допомогою подорожей. Артур Пройдаков вірить, що завдяки стиранню бар’єрів між українцями буде легше протидіяти інформаційній війні.

“Я впевнений: саме вчителі будуть впливати на те, що в нашій державі будуть відбуватися зміни, якісні та позитивні”, — сказав Артур Пройдаков на церемонії нагородження.

Артур Пройдаков виборов перемогу серед трьох тисяч претендентів з усіх регіонів країни.

Що це за премія?

Global Teacher Prize — це так звана “Нобелівська” премія для вчителів розміром 1 мільйон доларів. У 2015 році її заснував арабський мільярдер Санні Варкі.

У 2017 році громадська спілка “Освіторія” заснувала національну премію Global Teacher Prize Ukraine. Її метою є підвищити престиж професії вчителя, розповісти українцям історії вчителів-новаторів. Гасло премії – “Вчителі важливі”.

Цього року премію вручають уже вп’яте.

Переможець отримає 300 тисяч гривень, поїздку на найбільшу освітню подію Global Education and Skills Forum, а також професійний розвиток та підтримку реалізації освітніх проєктів від організатора премії — громадської спілки “Освіторія”.

bbc

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: