У Сумах відбувся перший осінній призов до лав ЗСУ

05.10.2021

У Сумах сформували першу чергу призовників. До армії пішли 30 юнаків. Всього за осінь в області мають призвати 562 хлопців, пише suspilne.media.

Серед перших призовників – Сергій Харченко. До армії хлопець працював у торгівлі. Каже, йде до армії, щоб спробувати щось нове та набратись життєвого досвіду.

“Страх, що довго не побачу дитину. Але я розумію, що це відповідальність, що він чоловік, що він це повинен зробити”, – говорить мати Сергія Аліна Харченко.

Ще один призовник Данило Свириденко говорить, що хотів аби час в армії пролетів швидше. А його батько має сподівання, що син в армії стане більш дисциплінованим та “набереться розуму”.

У Сумах до армії планують призвати 114 юнаків, розповів заступник військового комісара міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Лисюк.

“30 юнаків проходитимуть службу як в Збройних силах України, так і інших військових формуваннях визначених законодавством. Це прикордонна служба, Національна гвардія та державна спеціальна служба транспорту”, – говорить заступник міського військового комісара.

Триватиме призовна осінь до 30 грудня 2021 року. За станом здоров’я проходять чотири з десяти, говорить головний лікар призовної комісії Володимир Остріщенко.

“Переважно ортопедична патологія, патологія нервової системи, а також терапевтична – серцево-судинна та захворювання кишково-шлункового тракту. Сорок відсотків придатності при проходженні комісії ми відмічаємо”, – говорить Володимир Остріщенко.

За словами Романа Лисака, строковиків до зони проведення операції об’єднаних сил не направляють.

Покарання за ухилення від військової служби

Ухилення від проходження служби в армії регулюється Законами України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” та “Про військовий обов’язок і військову службу”. За це можна понести, як адміністративну, так і кримінальну відповідальність:

Відповідно до статті 335 Кримінального кодексу України, ухилення від призову на строкову службу, можна отримати покарання у вигляді обмеження волі до трьох років.

Статтею 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушення, якщо призовники порушують правила військового обліку, наприклад, не приходять на виклик до військкомату без поважних причин, отримають штраф 85-119 грн.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: