На Сумщині планують створити нові програми щодо компенсації збитків за пільгові пасажирські перевезення

05.10.2021

Про розробку єдиної системи компенсацій пільгових перевезень окремих категорій громадян, відповідних програм здійснення компенсаційних виплат, впровадження єдиного електронного квитка говорили на нараді в облдержадміністрації.

За словами заступника голови Сумської облдержадміністрації Олега КЛИМЕНЧУКОВА, це питання вже декілька років є надзвичайно важливим та потребує уваги всіх гілок влади, прийняття консолідованих рішень.

Як зазначив Директор Департаменту розвитку інфраструктури облдержадміністрації Володимир ДУДЧЕНКО, розробка обласної програми здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування на наступний період буде здійснюватися з урахуванням пропозицій, висловлених в ході наради.Пропозиції до проекту відповідної обласної програми на наступний період можна також направляти до Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Радник голови Сумської облдержадміністрації з цифровізації Андрій БІРЮКОВ запропонував розробити програму електронного обліку та компенсації пільгових перевезень, на зразок тих, що вже діють в інших областях і навіть громадах.

«Ми маємо йти в ногу з часом, і програма електронного обліку має стати ефективним механізмом компенсації за перевезення не лише учасників АТО/ООС, а й інших пільгових категорій громадян, – наголосив Андрій БІРЮКОВ. – Для вирішення цих питань необхідно найближчим часом створити проектну групу, куди ввійдуть представники перевізників, підприємців, громадських організацій, компаній та експерти, які володіють технологіями,представники облдержадміністрації, депутати обласної ради».

За підсумками наради вирішили, що створена проектна група має напрацювати та розробити алгоритм дій з даного питання. Результатом роботи стане проведення інвестиційних конкурсів на залучення інвестицій для створення електронних систем.

Читайте також: “Європейська солідарність” пропонує запровадити компенсації приватним перевізникам Сум

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: