Сумський лабцентр звернеться до обласної комісії ТЕБ та НС, аби вона запровадила обмеження “помаранчевої” карантинної зони

05.10.2021

За словами директора обласного лабораторного центру Володимира Збаражського, якщо порівнювати кількість хворих торік і нині, вона більша у понад 1,5 рази. Область наближається за показниками до “помаранчевої”, а за одним – до “червоної” зони.

“По одному з показників ми знаходимося у “червоній” , тобто по коефіцієнту виявлення. На сьогодні він складає майже 23%, при допустимому 20%. По інших показниках ми ще не наблизилися до “червоної” зони. Наприклад, по госпіталізації на 100 тисяч повинно бути 60 або менше, у нас – 50. І завантаженість ліжок із киснем при нормі 65, у нас менше – 52,9%. У нас ніколи не було більше 700-800 матеріалів для дослідження. Вчора (4 жовтня – ред.) до нас надійшло 1400 зразків”, – сказав Збаражський.

Він також додав, що лабораторний центр буде звертатися до обласної комісії ТЕБ та НС з метою запровадити в області обмеження “помаранчевої” карантинної зони.

Як розповіла у відео міської ради головна інфекціоністка області Ірини Троцька, в основному хворіють люди віком 50-60 років. “Це більшість хворих, які мають супутні захворювання: ожиріння, цукровий діабет, гіпертонічна хвороба, хвороби органів дихання, онко, захворювання нирок і так далі. Щодо перебігу, то окрім більш стрімкого розвитку симптомів, у 10-20% ми маємо розлади кишково-шлункового тракту, є розлади з боку нервової системи, навіть, до розвитку делірії, що пов’язане з тією інтоксикацією, яку викликає захворювання”, – розповіла Троцька.

Джерело: suspilne.media

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: