У шосткинських школах, де температурний режим не відповідатиме нормам, скорочуватимуть тривалість занять

05.10.2021

У тих школах, де температурний режим не відповідає нормам, будуть скорочувати тривалість занять. Разом з тим опалювальний сезон вже розпочався в закладах освіти деяких сіл Шосткинської громади. В інфекційному відділенні Шосткинської ЦРЛ також увімкнули котел. Як у Шосткинській громаді стартує осінньо-зимова кампанія – говорили під час апаратної наради при міському голові.

Акти готовності до опалювального сезону підписані майже в усіх закладах освіти Шосткинської громади, окрім тих, які обслуговувала теплопостачаюча організація «Шостка-Тепло», повідомила очільниця освітянської галузі Наталія Сергейко. «Це заклади дошкільної освіти №4 та №29, а також школа №4», – додала вона.

Температурний режим в закладах освіти, враховуючи температуру повітря на вулиці, нижчий, ніж того вимагають санітарні норми, зауважила керівник. Втім, у дитсадках дозволяється вмикати електрообігрівачі. «Вони вмикаються о 6-00, аби приміщення встигло прогрітися», – зауважила пані Сергейко.

В закладах загальної середньої освіти температура більш-менш відповідає санітарним нормам, а де не відповідає – за рішенням адміністрації закладу скорочується тривалість уроків

Котельня школи №6 поки не працює, але питання щодо старту теплопостачання в цьому навчальному закладі наразі розглядається, підкреслила керівник. Разом з тим опалювальний сезон вже розпочався в закладах освіти деяких сіл Шосткинської громади. «Опалюється Ображіївський, Собицький та Собичевський НВК. Інші села теж потихеньку підключаються до початку опалювального сезону», – зазначила Наталія Сергейко.

Проводяться роботи з підготовки до опалювального сезону і у житлово-комунальній сфері. Із 6-ти млн. грн., передбачених на капітальні ремонти будинків, вже виконано робіт на 5,5 млн. грн., проінформував начальник УЖКГ Сергій Шкарін. «Серед виконаних робіт – капітальний ремонт інженерних мереж, заміна каналізаційних трубопроводів у підвалах, водопровідних та теплових мереж у 12-ти будинках. З метою зменшення витрат мешканців за теплопостачання, був проведений ремонт і заміна теплоізоляції в 26-ти будинках», – повідомив він.

Також комунальники провели капітальний ремонт 14-ти під’їздів і 11-ти козирків, утеплили та замінили 90 дверей до під’їздів багатоквартирних будинків. З початку року вони полагодили покрівлі на 60-ти житлових спорудах, продовжуючи і сьогодні працювати в цьому напрямку», – констатував пан Шкарін.

Житловий фонд готовий до роботи в умовах осінньо-зимового періоду на 95%

Увійшла в опалювальний сезон і медична галузь нашої громади. Зокрема в інфекційному відділенні вже працює котел. В рамках початку осінньо-зимового періоду, у тих сільських амбулаторіях та ФАПах, де особливо холодно, включатимуть опалення, зауважила головний лікар Шосткинського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Пурис. «Щодо опалення у селищі Вороніж – сьогодні проводимо перемовини по закупівельній ціні газу. До кінця дня, сподіваюся, питання буде вирішено», – завірила вона.

Мер завірив, що запуск усіх систем опалення планується здійснити в межах 15 жовтня. «Вже готові системи ТЕЦ, «Імпульсу». Завершує підготовку до початку опалювального сезону і «Шостка-Тепло». Прийняті відповідні рішення – технологічні, політичні і організаційні. Тож, будемо розраховувати, що нам вдасться своєчасно запустити систему опалення», – зауважив Микола Нога.

Також він підкреслив, що Президент України Володимир Зеленський дав розпорядження керівникам територіальних громад не підвищувати тарифи на тепло. Водночас міський голова зауважив, що зробити це на сьогоднішній день дуже складно:«Будемо спільно думати, як вирішити це питання».

Джерело: shostkanews.city

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
06.05.2024 У зв’язку зі станом енергосистеми Сум на лінії виїхали лише тролейбуси з автономним ходом
06.05.2024 12 шахедів знищили цієї ночі на Сумщині, – Повітряні Сили
06.05.2024 Внаслідок нічної атаки росіян без електроенергії залишились населені пункти Сумського, Роменського та Охтирського районів
06.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксували 24 вибухи
06.05.2024 Вночі ворог завдав удару по енергооб’єктам Сумщини
06.05.2024 Одна цивільна особа отримала поранення унаслідок удару шахедами по Сумам — ОК «Північ»

Коментарі: