На Сумщині збільшили кількість лікарень для пацієнтів із COVID-19. Куди везуть хворих?

06.10.2021

До 14 збільшили на Сумщині кількість лікарень, які надають допомогу при лікуванні COVID-19. Із них 9 – це заклади першої хвилі, чотири – другої та один – резервний.

Про це 6 жовтня Суспільному розповіла директорка Північного регіонального департаменту Національної служби здоров’я Вікторія Мілютіна.

Заклади першої хвилі вже мають укладені договори з НСЗУ, інші – у процесі укладання, сказала вона. “Закладам Сумської області НСЗУ виплатила 559 млн 167 тис. 599 гривень – це за період квітень-грудень 2020 року. З квітня 2021 по зараз виплачено 162 млн 564 тис. 756 гривень. Хочу зауважити, що по ковідному пакету ми сплачуємо не за кількістю пролікованих випадків, а глобальну ставку, відповідно до кількості медичних бригад у закладі, і завантаженості закладу хворими. За одну команду отримують 554 тисячі заклад”, – розповіла вона.

За словами Вікторії Мілютіної, гроші для оплати ковідних договорів у Нацслужбі здоров’я зарезервовані.

Лікарні першої хвилі:

Медцентр інфекційних хвороб ім. Красовицького, у Сумах

Сумська лікарня №5

Обласний госпіталь для ветеранів, у Сумах

Сумський обласний перинатальний центр

Сумська дитяча лікарня ім. Св. Зінаїди

Сумська лікарня ім. Св. Пантелеймона

Шосткинська ЦРЛ

Конотопська ЦРЛ

Охтирська ЦРЛ

Роменська ЦРЛ

До лікарень другої хвилі входять медичні заклади у Білопіллі, Кролевці, Тростянці та лікарня №4 у Сумах, а лікарня у Лебедині – резервна. У Тростянці на 5 жовтня, сказала Суспільному директорка лікарні Ганна Шевцова, місць вже не було.

Також для пацієнток із COVID-19 є ліжка в Сумському обласному перинатальному центрі.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: