Делегація жінок Сумщини взяла участь у Kyiv Global Summit-2021 «Women. Trust. Peace»

06.10.2021

Захід відбувся у Києві і зібрав понад 900 делегатів і 20 топ-спікерів з різних країн світу.

Організатори саміту – парламентське об’єднання «Жінки. Мир. Безпека» і Національна платформа «Жінки за Мир» – зібрали під одним дахом жінок-лідерів, політиків, бізнесменів, депутатів, лідерів думок, представників посольств і місій, лідерів місцевого самоврядування, експертів. Головними темами дискусій стали рівноправне лідерство, відновлення довіри, досягнення миру і постпандемічне майбутнє медицини та охорони здоров’я.

«Ми впевнені – об’єднавши зусилля всіх жінок-лідерів України, об’єднавши всі політичні можливості і ресурси, ми зможемо сформувати загальний альтернативний порядок денний життя нашої країни на найближчий час та подолати існуючі кризи, відновивши економічну і соціальну справедливість», – заявила Наталія Королевська, Ініціатор Національної платформи «Жінки за Мир», співорганізатора Kyiv Global Summit-2021.

За результатами обговорень, учасники Kyiv Global Summit «Woman. Trust. Peace» ухвалили Декларацію та заявили про створення Коаліції дій – інноваційного глобального партнерства політиків, представників бізнесу та громадських лідерів.

«Жінки України шукають і знаходять дієві та креативні шляхи, які допоможуть нашій країні стати успішною і процвітаючою, допомагають країні якомога швидше наблизитися до мирного неба і соціального благополуччя. І Kyiv Global Summit-2021 черговий раз довів, що майбутнє України – в жіночих руках!»  – заявила співголова НП «Жінки за мир» у Сумській області Тамара Іщенко.

Їй дуже імпонує, що наразі жінки представлені в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, є активними і дієвими у своїх сферах діяльності, зростають професійно. Вони займають посади заступників голів райрад, адміністрацій, міських голів і не бояться брати на себе відповідальність. Тобто гендерні стереотипи зруйновані і наразі жінки-депутати – це чверть у депутатських корпусах різних рівнів Сумщини. Це, на думку, Тамари Іщенко обов’язково допоможе в розбудові держави.

«Kyiv Global Summit-2021 – дуже цікава, потрібна та корисна подія всеукраїнського масштабу, – зазначила депутат Сумської районної ради Наталія Стрельченко. – За її результатами ми у себе, на Сумщині, зможемо більш активно, грамотно і ефективно організовувати роботу щодо збільшення ролі жінок-політиків, громадських діячок у прийнятті рішень влади».

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: