Сумщина – одна з трьох областей, які за кілька днів можуть опинитись у “червоній” зоні

06.10.2021

Показники швидкості поширення коронавірусу в Сумській області відповідають “помаранчевій” зоні четвертий день поспіль. На 6 жовтня в регіоні перевищені три показники, за якими визначають карантинний колір, зростає також показник завантаженості ліжок для пацієнтів із COVID-19 або підозрою, розповів начальник обласного управління охорони здоров’я Сергій Бутенко, передає suspilne.media.

За інформацію Міністерства охорони здоров’я, Сумщина – одна з трьох областей, які за кілька днів можуть опинитись у “червоній” зоні.

Сергій Бутенко також розповів, що наразі 70% пацієнтів із коронавірусом в області мають перебіг важкий та середньої важкості. Усім таким пацієнтам необхідна госпіталізація. Наразі, за його словами, 13 медзакладів в області приймають пацієнтів із COVID-19 та підозрою інфікування. Завантаженість лікарень складає 58%. “Це при тому, що ми щодня збільшуємо ліжковий фонд”, – додає Бутенко.

Він також розповів, що 98% людей, які нині перебувають у реанімаціях області, є невакцинованими. “Громадяни, які щеплені, або не хворіють, або переносять захворювання в легкій або безсимптомній формі”, – сказав Бутенко.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: