На Сумщині розшукують зловмисниць, які обкрадають літніх людей, посилаючись на «грошову реформу»

06.10.2021

За минулу добу від шахрайських дій «соцпрацівниць» постраждали два літніх подружжя з Шосткинського району. Зловмисниці пропонували стареньким обміняти гривні на купюри нового зразка, а після їх візитів пенсіонери залишались без заощаджень.

На Серединобудщині в будинок літнього подружжя прийшло дві жінки, які в розмові назвалися соціальними працівницями. Останні розповіли, що ходять по домівках стареньких та збирають інформацію щодо заощаджень пенсіонерів. Мовляв, із нового року в країні будуть інші гроші, і купюри старого зразка потрібно обміняти на нові.

Повіривши незнайомкам, 72-річна господиня дістала зі схованки 31 000 гривень, перерахувала їх та поклала до запропонованого «соцпрацівницями» конверту. Ті, на очах у власників будинку, його заклеїли та поклали на стіл, пояснюючи, що наступного дня приїдуть представники пошти і обміняють їм ці гроші на купюри нового зразка. А потім стали діставати зі своїх сумок продукти харчування, які, нібито, роздають всім соціально незахищеним верстам населення у вигляді гуманітарної допомоги від Євросоюзу.

Згодом, після візиту «добродійок», господарі вирішили таки перевірити вміст конверту і знайшли в ньому порізаний по формату купюр звичайний папір.

Того ж дня схожі «соцпрацівниці» з продуктовим набором навідались і до будинку літнього подружжя на Шосткинщині. Пенсіонерам зловмисниці теж розповіли про «грошову реформу» та необхідність поміняти старі купюри на нові. Цього разу одна з відвідувачок допомагала 94-річній власниці шукати заощадження у скрині. Нібито й знайшли, проте після їх візиту старенькі недорахувалися 15 000 гривень.

За обома фактами у поліції відкрили кримінальні провадження за ознаками ч. 2 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках яких проводяться комплексні оперативно-пошукові заходи щодо встановлення осіб зловмисниць.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: