На оновлення онкодиспансеру в Сумах потрібно 420 мільйонів

07.10.2021

За словами директора обласного онкодиспансеру Володимира Шевченка, “у нашому медзакладі – дуже потужний професійний лікарський склад. А ось будівлі диспансеру необхідна повна модернізація. Як і нове дороге устаткування».

Двома цими складовими зараз займається вся область. Наприклад, сумський депкорпус виділив 15 млн грн на закупівлю сучасного комп’ютерного томографа. Реалізацію ж глобальної реконструкції взяла на себе облрада. За словами голови Сумської облради Віктора Федорченка, уже виготовлено передпроектну пропозицію по розробці генплану території онкодиспансеру: «Спільно з керівництвом медзакладу, архітекторами і проектувальниками ми продумали всі можливості й шляхи майбутнього оновлення. Приміщення, де сьогодні знаходиться хіміотерапевтичне (променеве) відділення, буде знесено. А саме відділення перенесуть на перший поверх головного корпусу, де вже закінчується ремонт. Також плануємо побудувати новий 4-поверховий хіміотерапевтичний корпус, реконструювати і добудувати три бункера: два – для низькочастотних і один – для високочастотного лінійних прискорювачів. Старий лікувальний корпус буде знесений, замість нього зробимо зручну парковку. Крім того, розіб’ємо на Привокзальній комфортну зону відпочинку з каплицею».

За словами Федорченка, щоб реалізувати всі ці грандіозні плани, область планує залучити кошти ДФРР. Адже на ремонтні роботи необхідно не менше 250 млн грн і 170 млн – на лінійні прискорювачі.

Сьогодні вже розпочато роботи в будівлі 1915 року по вул. Привокзальній. Тут розташується адміністрація диспансеру. Будівельники максимально намагаються зберегти автентичність старої забудови, її повністю реконструюють, відновлять втрачені елементи, замінять вікна, комунікації, перекриють покрівлю. Зараз розчищають дах і планують його утеплити. Також навколо території диспансеру вже починають встановлювати паркан.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: