Ігор Молоток: Бути нардепом «зі стажем» – це відповідально

07.10.2021

Гостем програми «Даю слово» на телеканалі СТС став Ігор Молоток – народний депутат України 3-х скликань, член Комітету Верховної ради України з питань бюджету. Парламентар розповів про свою роботу на окрузі, якими об’єктами пишається та що вдалося змінити на півночі Сумщини за часи його депутатства.

«Вважаю, що нам вдалося багато зробити в плані ремонту та будівництва доріг. Цю роботу ми розпочали ще у 2016 році. Шостку з’єднує з іншими містами і селами 6 автошляхів. Першою дорогою, якою я почав займатися, була багатостраждальна траса Шостка-Кролевець – на ній є 3 мости, і вони були у вкрай поганому стані. Ми її зробили дуже якісно, і вже пройшло скільки років, а вона в чудовому стані», – розповів Ігор Молоток.

У цьому році за сприяння депутата розпочався ремонт дороги Т19-08 Шостка – Зноб-Новгородське. Ігор Молоток розраховує, що ці роботи будуть завершені вже у наступному році.

Важливим для Шостки й містян стало також облаштування кругової розв’язки в центрі міста.

«До цього там стояв стовп з резиновими колесами, це було ганебне явище, і вся Шостка їздила за правилом «перешкода справа», а приїжджі їздили за круговим рухом», – розповів нардеп.

Але місто – це не тільки дороги, хоча вони й надзвичайно важливі. У комфортному місті людям є де відпочити усією родиною.

І саме Ігор Молоток став ініціатором  кардинального оновлення скверу Кожедуба у Шостці. Левова частка робіт вже зроблена, розповів нардеп, але у планах ще – облаштування озера з фонтаном і території біля нього, де будуть бесідки, мангали, а по колу їздитиме дитячий трамвайчик.

Втім, депутат приділяє багато уваги не тільки своїй рідній Шостці, а й навколишнім селам. Зокрема це селище Вороніж.

«У селищі є відома Михайлівська церква, яку ми реконструюємо. Церква унікальна: такої більше немає на Лівобережній Україні, це відома пам’ятка архітектури всеукраїнського масштабу», – розповідає Ігор Молоток.

У Вороніжі за ініціативи Ігоря Молотка також встановили пам’ятник іменитому землякові – Пантелеймону Кулішу.

Ми поцікавилися у мешканців Шостки, чи знають вони Ігоря Молотка, і з якими об’єктами асоціюється у них його ім’я. Опитували випадкових перехожих різних вікових груп. Відповіді були такими:

«Він зробив дорожню розв’язку на вулиці Кожедуба, що стало візитівкою нашого міста, за його сприяння в місті відремонтовано чимало доріг».

«Це людина, яка зробила так, що в міському парку з’явилося колесо огляду, фонтан, і робить далі свою справу».

«Ось парк будує, дороги. У Вороніжі він багато чого зробив, і церкві допомагає».

«Завдяки Ігорю Федоровичу наші ветерани мають можливість вже декілька років поспіль безкоштовно відпочивати на базі відпочинку у Пирогівці – ми дуже цим задоволені».

«Він намагається залучити державні кошти, перенаправити їх на облаштування нашого рідного міста».

«У парку навів порядок, облаштував його, а ще – допомагає військовим з обмундируванням, бронежилетами».

«Упродовж останніх років Шостка якось наблизилася до Європи – у нас гарні парки, ремонтуються дороги. Він не ставить собі за мету йти в Європу з простягнутою рукою – він робить Європу тут, у нас, і це дуже імпонує».

Повне інтерв’ю Ігоря Молотка ви можете переглянути тут:

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: