Опозиціонери Білопільської міськради виступили проти спроби влади перекласти відповідальність за оплату ЖК-послуги на місцеві громади

07.10.2021

Депутати від ОПОЗИЦІЙНОЇ ПЛАТФОРМИ – ЗА ЖИТТЯ Білопільської міськради (Сумська область) ініціювали звернення до вищого керівництва країни щодо недопущення підвищення тарифів у сфері ЖК-послуг для населення. Більшістю голосів документ був підтриманий на останній сесії.

Опозиціонери вкрай стурбовані черговим необґрунтованим підвищенням цін на енергоносії для населення і переконані, що ситуація, яка склалася в енергетичній сфері держави, спровокувала соціальний та інформаційний вибух.

«Ми вважаємо неприпустимими спроби перекласти відповідальність за оплату житлово-комунальних послуг на місцеві громади і відповідні бюджети. Це суперечить конституційним засадам розподілу повноважень між органами державної влади і місцевого самоврядування, унеможливлюють будь-який розвиток територій», – зазначив заступник голови Білопільської територіальної громади, керівник міської організації ОП-ЗЖ Володимир Відуєв.

Він акцентував увагу і на зруйнованій системі нарахування субсидій, що  призводить до несплати за спожиті житлово-комунальні послуги при низьких зарплатах і зубожінні населення.

Депутати у своєму зверненні просять Верховну Раду, Кабінет Міністрів і Президента зупинити підвищення тарифів на постачання та розподіл електричної енергії, природного газу, відмовитися від перекладання відповідальності за оплату житлово-комунальних послуг на органи місцевого самоврядування.

Депутати вважають за необхідне привести тарифи на ЖК-послуги до рівня спроможності їх оплати нашими громадянами, передбачити достатньо коштів  на виплату субсидій, а також забезпечити автоматичне нарахування державної допомоги тим, хто її потребує.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: