Сумщина буде успішною, коли розвиватимуться всі територіальні громади області, – Ігор Молоток

08.10.2021

Для того, щоб розвивалася область, недостатньо зробити успішним якийсь один округ чи окремі громади. Це можливо лише за умови розвитку всіх територій регіону. У цьому переконаний народний депутат України 3-х скликань, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Ігор Молоток. Про це він сказав в ефірі програми «Даю слово» на телеканалі СТС, відповідаючи на питання, чому приділяє увагу не лише Шостці та своєму округу, а допомагає й іншим громадам Сумщини.

Зокрема, політик відзначив кілька громад, з якими триває активна і головне – результативна співпраця. Це такі громади, як Краснопільська, Тростянецька, Дубов’язівська, Попівська, Путивльська, Роменська тощо. У кожній із цих громад у співпраці з Ігорем Молотком вже реалізовані цікаві проєкти, спрямовані на покращення життя людей та добробуту. Зокрема, в інтерв’ю парламентар відзначив кілька з них.

Так, у Тростянецькій громаді, яку очолює Юрій Бова, наразі вже завершили оновлення міського стадіону, триває будівництво сучасного спорткомплексу «Н2О-Maxi», у якому, крім спортивних залів, буде ще й басейн. Цей проєкт вдалося захистити у міністерстві молоді та спорту та домогтися виділення коштів з державного бюджету. Крім того, за участі Ігоря Молотка відбувається оновлення медичного обладнання в міській лікарні Тростянця.

У Краснопільській громаді, головою якої є Юрій Яремчук, реконструювали та оновили опорну школу, заклад отримав кошти на лінгафонний кабінет. Також триває облаштування місцевої лікарні і ремонт дороги на вулиці Шкурка у Краснопіллі.

У Попівській громаді, яку очолює Анатолій Боярчук, завершено будівництво багатофункціонального спортивного майданчику.

І це лише кілька прикладів успішної співпраці очільників громад Сумщини з депутатом Ігорем Молотком, насправді їх набагато більше.

На запитання, чому парламентар приділяє увагу саме цим громадам, Ігор Молоток відповів так: «Коли ти бачиш керівників, які дійсно хочуть змінити на краще життя у своїх громадах, то тоді й хочеться допомагати. Разом з децентралізацією громади отримали багато повноважень, але багато взяли на себе і відповідальності. І на всі об’єкти, які вони хочуть зробити в себе, не вистачає коштів. Тож вони потребують допомоги з різних бюджетів – і обласного, й державного»

Наразі триває процес внесення пропозицій для збільшення фінансового ресурсу громад Сумщини. Спільно з головами громад сформовані пропозиції для розгляду у Бюджетному комітеті Верховної Ради України.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: