Охтирські депутати втретє намагалися зняти з посади секретаря міськради

08.10.2021

На минулій сесії Охтирської міськради депутати вже втретє намагалися зняти з посади діючого секретаря Мирослава Нікуліна. Їм це вдалося, але ненадовго, передає okhtyrka.online.

Незважаючи на те, що на порядку денному було понад 20 важливих для Охтирської громади питань і на звернення мера Павла Кузьменка щодо відкладення політичних амбіцій та особистих інтересів в довгий ящик, депутат Федір Кіселар запропонував зміни до порядку денного минулого 17-го засідання. Міський голова задав запитання: «Невже зняття з посади секретаря є важливішим за бюджетні питання, проблеми забезпечення хворих на ковід киснем та початок опалювального сезону?» Але депутатський корпус був невблаганним, і більшість проголосувала за зміни до порядку денного, які передбачали розгляд першого питання саме стосовно зняття з посади Мирослава Нікуліна.

Створивши лічильну групу та підготувавши бюлетені для голосування, народні обранці з першого разу не змогли набрати необхідних 18 голосів. Причиною тому став колір чорнила. Домовившись  використовувати в бюлетені  однаковий колір ручки та ставити хрестик навпроти пункту, за який віддаватимуть свій голос, депутати з другої спроби «зняли» секретаря Мирослава Нікуліна, який у цей час був відсутній в сесійній залі через погане самопочуття та проблеми з тиском.

Але недовго в кулуарах обговорювалося вакантне місце, адже в день засідань ближче до вечора на сайті Охтирської міської ради з’явилося  розпорядження міського голови № 248-ОД – Про зупинення рішення сесії Охтирської міської ради 8 скликання від 01.10.2021 №457-МР «Про дострокове припинення повноважень секретаря Охтирської міської ради».

У тексті розпорядження йшлося про те, що питання про припинення повноважень секретаря прийнято з порушенням процедури підготовки рішень та без жодних правових підстав. Саме тому відповідно до частини 3 статті 27 Регламенту роботи, рішення, прийняте з питання, не включеного до порядку денного або прийняте з перевищенням компетенції ради у сфері управління, у тому числі делегованих повноважень, є незаконним. Тож Павло Кузьменко наклав вето, зупинивши його дію та запропонував винести на повторне голосування.

Саме це питання буде ключовим на засіданні 18-ї позачергової сесії міськради, яка відбудеться 8 жовтня о 9:00. Як то кажуть, ранок вечора мудріший. Тож уже незабаром дізнаємося, за яким сценарієм розгортатимуться події на охтирській політичній арені.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: