Охтирка утримує сумне лідерство за інтенсивністю епідпроцесу

09.10.2021

Про це йшлося на позачерговому засіданны Сумської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося вчора, 8 жовтня.

Як повідомив головний санітарний лікар області Володимир ЗБАРАЖСЬКИЙ, епідситуація в області щодо поширення коронавірусу продовжує ускладнюватись. Наразі щотижня реєструється більше 2 тисяч нових випадків, при цьому відмічається щоденне зростання захворюваності. І на сьогодні рівень захворюваності перевищує загальнодержавний. Охтирка уже не перший тиждень утримує сумне лідерство за інтенсивністю епідпроцесу. Там ситуація вимагає невідкладних дій щодо збільшення обсягів досліджень та швидкого виявлення хворих і контактних для повернення контролю над ситуацією.

«Суттєве значення для оцінки рівня захворюваності є охоплення тестуванням. Кількість направлених в заклади охорони здоров’я зразків для проведення ПЛР досліджень у порівнянні з минулим тижнем зростає. За останній тиждень метотодом ПЛР обстежено більше 5,5 тис. осіб. Проте, на жаль, у двох територіальних громадах − Комишанській та Зноб-Новгородській не було обстежено жодної особи. У 22 громадах за 7 днів було проведено менше 10 обстежень. Спад тестування відбувається у вихідні дні. Наприклад, у неділю нам направили до центру лабораторних досліджень лише 15 зразків,− розповів Володимир Збаражський. − Знижуються і темпи вакцинації в області. Турбує і низький рівень вакцинації серед людей у віці 60+, у яких перебіг хвороби зазвичай є тяжким».

За його словами, щоб Сумщина не потрапила в червону зону, необхідно збільшити кількість тестування, вакцинації та поширення карантинних заходів.

Нагадаємо, за минулу добу COVID-19 підтвердили у 702 жителів Сумщини.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: