У Путивльській ОТГ планують об’єднання старостинських округів

10.10.2021

1 серпня цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку інституту старост». Прикінцеві та перехідні положення Закону визначили, що в тримісячний строк із дня набрання чинності має бути забезпечено утворення старостинських округів. Про це у Фейсбуці повідомив голова Путивльської ОТГ Костянтин Гаврильчук.

“Старостинський округ утворюється у складі одного або декількох населених пунктів, на території якого (яких) проживає не менше 500 жителів. Якщо в них налічується менше, то межі таких округів доведеться переглянути. На території Путивльської громади таких округів 8: Бобинський, Веселівський, В’язенський, Козаченський, Рев’якинський, Стрільниківський, Чорнобривкинський, Яцинський.

Волокитинський, Заріченський, Зінівський, Руднєвський, Сафонівський старостинські округи залишаються в тих межах, що існують сьогодні.

Є пропозиції щодо укрупнення старостинських округів: Бобинський приєднати до м. Путивль, об’єднати В’язенський зі Стрільниківським, Чорнобривкинський з Яцинським, Веселівський, Козаченський та Рев’якинський об’єднати в один.

Протягом минулого тижня здійснив зустрічі майже в усіх старостинських округах, яких стосуються укрупнення, щодо пояснення змін законодавства та з метою почути пропозиції жителів сіл стосовно кандидатур старост. Виїзди до Веселівського, Козаченського та Рев’якинського округів планую найближчим часом”, – написав очільник громади.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: