У Сумах зіграли матч відбору на Євро-2022 з гандболу

10.10.2021

Українки змогли нав’язати боротьбу, але не довели результат до переможного, передає suspilne.media.

Жіноча збірна України з гандболу провела свій перший домашній матч у відборі на Євро-2022. У Сумах українкам протистояли олімпійські чемпіонки Токіо-2020 – Франція.

У попередній зустрічі підопічні Віталія Андронова зуміли сенсаційно на виїзді обіграти бронзових призерок чемпіонату Європи – хорваток. Тоді матч завершився із мінімальною перевагою України – 23:22. Зробити другу сенсацію поспіль українкам не вдалось, хоч і протистояння з Францією вийшло доволі рівним.

Як пройшов матч

Збірна України відкрила рахунок матчу – на першій хвилині відзначилась Ірина Глібко. Але втримати цю перевагу надовго українкам не вдалось. Франція доволі швидко відновила рівновагу в матчі й заволоділа лідерством. Протягом першого тайму їхня перевага в рахунку доходила до 4 очок, але вже ближче до перерви Україна все ж скоротила цей відрив до мінімуму – 15:16. Сталось це не без допомоги тієї ж Глібко та Тамари Смбатян.

Уже після перерви українкам удруге за гру вдалось вийти вперед – за рахунку 16:16 Марина Коновалова вразила ворота суперниць. Надалі ж опонентки йшли на рівних і не давали одна одній піти у відрив.

За десять хвилин до кінця українки вперше повели в рахунку з перевагою у два м’ячі – 23-й снаряд закинула Глібко. Однак утримати цей гандикап українкам не вдалось. За кілька хвилин до кінця чинні олімпійські чемпіонки все ж відігрались і здобули свою другу перемогу в цьому відборі – 28:25.

Відбір на Євро-2022. Група 4. Другий тур

Україна – Франція – 25:28

Україна: Глібко – 9 голів; Стрюкова, Коновалова – по 4; Левченко – 3; Смбатян – 2; Маркевич, Савчин, Стельмах – по 1.

Турнірна таблиця. Група 4

Франція – 2 матчі, 4 очки, різниця закинутих/пропущених м’ячів – +19

Україна – 2 матчі, 2 очки, -2

Хорватія – 1 матч, 0 очок, -1

Чехія – 1 матч, 0 очок, -16

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: