У Шостці облаштовують додаткові відділення для прийому хворих із коронавірусною інфекцією

11.10.2021

Рівень захворюваності на Covid-19 у Шосткинській громаді досяг показників весняного спалаху. Лише за останні 3 дні лабораторний центр опрацював 178 позитивних результатів ПРЛ-тестів.  З них по м. Шостка – 139.

Про це під час апаратної наради розповіла завідувачка Шосткинським районним відділом Державної установи «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ірина Хаміцевич. У той час, як протягом попереднього тижня у громаді всього було зафіксовано 186 нових випадків ковіду.

На ранок 11 жовтня хворими зайняті всі три поверхи інфекційного відділення Шосткинської ЦРЛ. Зараз там знаходиться  64 пацієнти. У 56 з них підтверджено коронавірус,  8 – мають підозру на нього. До апарату штучної вентиляції легень під’єднано 3 людини, додала Надія Дац, заступниця головного лікаря Шосткинської ЦРЛ.

«За останню добу використано 670 л рідкого кисню та 5 балонів. Інфекційне відділення ми вже почали опалювати», – розповіла вона.

А от директор Шосткинського центру ПМСД Олександр Жук говорить, що часто коронавірус стали виявляти у дітей.

«Загалом на даний час на амбулаторному етапі лікуються 340 хворих. Серед них – 30 дітей. У такій кількості їх не було ніколи. Медична система працює вже на межі», –  наголошує медик.

За такої ситуації міський голова Микола Нога вбачає необхідність відкриття резервного лор-відділення, де можна буде приймати хворих на коронавірус. У дитячій лікарні також готуються до відкриття інфекційного відділення.

Джерело: shostka.info

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: