В Охтирці не знають, як рахувати опалення юрособам, що орендують приміщення в будинках з ОСББ

13.10.2021

Охтирська влада продовжує зосереджувати свою увагу навколо питання стосовно початку опалювального періоду.

На апаратній нараді в стінах Охтирської міської ради обговорювалися  важливі питання забезпечення життєдіяльності міста. Як повідомив мер Павло Кузьменко, минулої п’ятниці він був запрошений на засідання до обласного центру, у рамках якого відбулася селекторна нарада за участю міністра розвитку громад та представників «Нафтогазу». «І я зрозумів, що проблеми нашої ТЕЦ – це квіточки у порівнянні з труднощами інших громад. Але як я завжди говорю: свій ударений палець болить сильніше, ніж чужа зламана нога. Тому зараз на часі вдалий початок опалювального сезону в Охтирці. Однак проблема існує на всіх теплоелектростанціях країни, які працюють на газу. Запущені ТЕЦ, які використовують вугілля», – зазначив мер.

Керівник ТОВ «БрокЕнергія» Григорій Юрко поінформував стосовно великої суми заборгованості споживачів перед надавачем послуг. Мова йде про 3,5 млн грн. Мешканці 98 осель систематично не сплачують за тепло. І у представників Охтирської ТЕЦ немає законних важелів впливу на них. Тому міський голова запропонував створити робочу групу, до складу якої увійшли юристи, представники національної поліції, ЦНАПу. Основним завданням членів групи буде напрацювання дієвих механізмів щодо погашення заборгованості за тепло. Також міський голова Павло Кузьменко у відеозверненні до містян попросив здійснити передоплату за тепло, тим самим допомігши підприємству розпочати опалювальний період, передає okhtyrka.online.

Також міський голова озвучив ще одне болюче сезонне питання. Ціна на блакитне паливо буде нараховуватися для юридичних осіб по 47 грн, а для громадян – по 7 грн без врахування ПДВ і транспортування. А як виставляти рахунок за опалення організаціям, які орендують приміщення в  будинку, де управителем є ОСББ, – доки не зовсім зрозуміло. Тому міський голова порадив представникам бізнесу співпрацювати з керівництвом міста і ТЕЦ.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: