У Сумах із робочим візитом перебував співголова ПП “Опозиційна платформа – За життя” Юрій Бойко

13.10.2021

Політик зустрівся з працівниками ПАТ «Сумихімпром». Під час спілкування він наголошував, що керівництво держави повинне негайно втрутитися в ситуацію з цінами на газ, та знайти механізми контролю за тарифним ціноутворенням. Інакше вітчизняним підприємствам не вижити.

Директор виконавчий ПАТ «Сумихімпром» Володимир Волков розповів Юрію Бойку про стан справ на заводі. Він занепокоєний, що перед ними маячить реальна загроза – зупинення підприємства через те, що безперервне зростання ціни газу лягає тягарем на собівартість хімічної продукції.

Керівник говорить, що наразі оплата за енергоносії становитиме на підприємстві щомісяця 100 млн грн – вона не підйомна. «Нам треба збільшувати вартість продукції, а це нереально, або зупиняти підприємство. Якщо ми його «заморозимо», втратимо всі ринки збуту і спеціалістів. У нас працює 4 тисячі людей, це величезний фаховий колектив, який потім не повернути у випадку зупинки заводу», – говорить Володимир Волков.

«Ми сьогодні побачили на власні очі, що хімічна промисловість потребує термінової підтримки. Перше, це вартість енергоносіїв, які треба знизити. Бо при нинішніх цінах на газ підприємство просто може зупинитися через нерентабельність. Друге, потрібно надавати перевагу вітчизняним виробникам і зменшити відсоток імпорту в цій сфері, який стає критичним. Ці фактори допоможуть підприємству працювати. А значить люди отримуватимуть зарплату, не їхатимуть за кордон, наповнюватиметься бюджет», – наголошує голова регіональної організації ОП-ЗЖ Олександр Стрельченко.

Юрій Бойко зауважив, що депутати ВР від «Опозиційної платформи – За життя» зареєстрували в парламенті законопроект «Про національний постачальника природного газу» який дозволить ліквідувати кризу на газовому ринку.

«Потрібно прийняти цей закон, за яким усереднити ціну газу власного видобутку з імпортним газом, і далі робиться єдина ціна для всіх категорій – для промисловості, для людей, для комуналки, шкіл, лікарень, бюджетників», – зазначив Юрій Бойко.

Політик переконаний, що захист промисловості це друге, що варто зробити в країні після захисту людей, комунальної сфери, працівників бюджетних установ, галузей освіти та медицини. Тому що промисловість – це не тільки хімія, це товари першої необхідності, при виробництві яких вартість енергоносія займає значне місце. Якщо буде рости ціна на енергоносії, відповідно, будуть рости ціни на всі ці товари. Люди просто не зможуть їх купувати, і бідність буде рости.

Обласні депутати від ОП-ЗЖ говорять, що в нинішній складній економічній ситуації в країні для Сумщини кожне  стабільно працююче  підприємство – на вагу золота.

Голова фракції ОП-ЗЖ в обласній раді Юрій Чмирь каже, ще десять років назад «Сумихімпром» відчував підтримку держави, Кабінету Міністрів, обласної влади. «Питання виплати зарплат, розвитку виробничих потужностей, питання захисту продукції були актуальними. Сьогодні, на жаль, ситуація зовсім інша, виробництво кинуте напризволяще, держава не допомагає, це, на жаль, катастрофа. Але ситуацію можна виправити. Ті питання які озвучені Юрієм Бойком, ми візьмемо до уваги на регіональному рівні, а ті що в парламенті, вирішуватимуть у Києві», – наголосив Юрій Чмирь.

Під час спілкування всі побачили, що Юрій Бойко перейнявся проблемами хімічної галузі і лобіюватиме їх вирішення у Верховній Раді.

Олександр Стрельченко пообіцяв, що на місцевому рівні опозиціонери підготують звернення на сесію обласної ради щодо підтримки вітчизняних виробників.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: