У Сумах 75 курсантів склали присягу працівника поліції

14.10.2021

У Сумах 14 жовтня 75 курсантів склали присягу працівника поліції. Це — першокурсники Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ, пише suspilne.media.

Вони у 2021 році вступили до університету. З них — 43 дівчини. Катерина Прісіч розповідає: вирішила вступити сюди за прикладом батька.

“З самого дитинства я слідкувала за ним, як він серйозно ставиться до цієї професії. Його майже не було вдома. Він весь час був на роботі. Якось склалося так, якийсь вплив і захотілося мені”, — розповідає курсантка.

“Батьки мене підтримали. Мені сподобався цей заклад. Вважаю, що це дуже серйозна професія. Найскладніше було трішки звикнути до режиму. Зарядка о 6 ранку. А так все чудово”, — каже курсантка Тетяна Веремієнко.

Поки курсанти шикувалися та складали присягу, їх чекали рідні та друзі.

“До внучечки, Товстенко. Її вибір. Значить і ми повинні підтримувати. Кор.: — Щось розповідає? – Нічого, задоволена — і все”, — каже бабуся курсантки Лідія Товстенко.

“Прийшов підтримати двоюрідного брата, Влада. Мріє стати слідчим, а от як у нього з цим вийде – все в його руках”, — каже брат курсанта Юрій Холоденко.

Після складання присяги рідні мали можливість поспілкуватися і забрати курсантів додому. Руслан Некрасов поїде додому до Харкова.

“Радіємо, що хоч відпустять трохи побути разом з нами, скучили дуже. Тривожно так, хвилююче, але це був його вибір. Тим більше він з дитинства бачив тата поліціянта. Вирішив чоловік”, — розповідає мама курсанта Наталія Некрасова.

Усього навчання триває три роки. Після закінчення випускник отримує звання – лейтенант поліції. Це третій набір, який організували в університеті. За словами директора сумської філії Сергія Лукаша, до Сум приїхали навчатися курсанти з Полтавської, Харківської, Чернігівської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

“Вони — на повному державному утриманні, забезпечені повністю всім: триразовим харчуванням, формою.Через рік навчання вони проходять початкову підготовку поліціянтів і їм будуть доведені вимоги поліцейського. Вони отримають диплом поліцейського, окрім диплома бакалавра через три роки, і тому вони вже вливаються на масові заходи щодо охорони публічної безпеки”, — зазначає він.

Повернутися на навчання курсанти мають 19 жовтня.

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:
04.05.2024 За ніч і ранок на Сумщині зафіксовано 46 вибухів
04.05.2024 Оголошено аукціон з приватизації ЄМК ДП «Сумський експертно-технічний центр Держпраці»
04.05.2024 На Сумщині відбулося засідання консультативної ради у справах ветеранів війни
04.05.2024 На Шосткинщині ліквідували пожежу, яку спричинив ворожий обстріл
04.05.2024 У Сумах патрульні затримали водія ВАЗ напідпитку
04.05.2024 На Сумщині внаслідок обстрілів пошкоджено три приватні будинки, три домогосподарства та господарчу споруду

Коментарі: