У Сумах знову хочуть будувати сортувальну лінію

15.10.2021

Проблема з великогабаритними і ремонтними відходами в Сумах існує давно: вони вже багато років вивозяться на міський полігон разом із побутовими відходами, хоча за законом повинні сортуватися й утилізуватися окремо.

Новою схемою санітарного очищення Сумської ТГ, яка була затверджена виконкомом ще в квітні минулого року, передбачено створення на території ТГ комплексної системи поводження з побутовими відходами, яка повинна включати їх роздільних збір, вивезення, сортування, переробку та захоронення відсортованих залишків. Це стосується в тому числі й ремонтних, будівельних і великогабаритних відходів. Однак до сих пір ця система у нас так і не запрацювала – відсортовуються тільки пластик (і то не весь), а все інше без розбору вивозиться на полігон ТПВ. І ось департамент департамент інфраструктури вирішив взятися хоча б за проблему будівельного і великогабаритного сміття.

Минулого тижня директор департаменту Олександр Журба звернувся на планово-бюджетну депутатську комісію міськради з проханням передбачити в бюджеті громади на 2022 рік 700 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації та проведення процедури оцінки впливу на навколишнє середовище з будівництва «об’єкту сортування та подрібнення будівельних і ремонтних відходів».

При цьому Журба повідомив, що в серпні вже звертався з цим питанням у департамент фінансів міськради, але отримав відмову. Яке ж рішення прийме депутатська комісія (членом якої, до речі, є і директор департаменту фінансів Світлана Липова) – поки невідомо.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: