Про сумських курсантів знімуть фільм

16.10.2021

Нардеп Олексій Гончаренко написав у себе на Фейсбук-сторінці:

«Пам’ятаєте, як наші курсанти в Криму не скорилися окупантам і заспівали гімн України у Севастополі? Про них знімуть фільм! Режисером виступить Ахтем Сеітаблаєв, відповідний меморандум уже підписали в Одесі. Командування ВМС і режисер домовилися прямо в стінах Інституту Військово-Морських сил НУ «ОМА», де навчаються наші майбутні військові моряки.

Потрібно всім нагадувати, ким ми пишаємося. 20 березня 2014 року всі побачили, як українські курсанти зірвали шабаш окупантів у Севастополі. Ті причепили російський прапор, включили свій гімн, але не врахували одного – для українців двох присяг не буває. 32 хлопця проти загарбників. Не побоялися, вийшли і заспівали гімн України, розсердивши Кремль. Наші курсанти знають, де їх дім. Два роки потому вони стануть лейтенантами. Тепер там, де молоді герої отримували перші офіцерські звання, почалася історія фільму про їх рішучість. І нехай весь світ знає наших».

Нагадаємо, що серед цих героїчних хлопців були Олексій Харченко та Артем Колодка, які в 2011 році закінчили Сумський кадетський корпус, і Богдан Небилиця, уродженець села Глазового Шосткинського району. Богдан був командиром малого броньованого катера «Нікополь», захопленого в полон у Керченській протоці, він рік провів у російському полоні.

shans.com.ua

Джерело: Сумські дебати - debaty.sumy.ua

Інші новини:

Коментарі: